Voorlopig geen windmolens in zuiden van Haarlemmermeer

Deel deze pagina
Haarlemmermeer wil voorlopig geen vergunningen afgeven voor een windpark in het zuiden van de gemeente. Doordat de provincie Noord-Holland regels rond windenergie loslaat, wil de gemeente zelf goede en duidelijke regels maken. Daarom wordt er nu een beleidskader opgesteld. Tot die tijd worden er geen vergunningen afgegeven.

Het college van burgemeester en wethouders wil niet alleen duidelijkheid geven aan de inwoners en ondernemers, maar ook tegemoetkomen aan de onvrede die nu leeft in het zuiden van de polder, zoals Buitenkaag, Weteringbrug, Abbenes en Lisserbroek. Eerst moeten de regels in het beleidskader duidelijk zijn, voordat er keuzes worden gemaakt over eventuele nieuwe windmolens in het zoekgebied. Ook de gemeenteraad zal hierover nog een uitspraak doen. Het besluit over het beleidskader wordt na de zomer van 2022 verwacht. 

Zicht op een aantal windmolens

Windmolenpark Haarlemmermeer Zuid aan de Lisserweg 1 in beheer van windenenergievereniging Meerwind. Foto: Danny de Casembroot.

Meer informatie 

Belangstellenden die op de hoogte gehouden willen worden over nieuwe bijeenkomsten of over plannen voor windenergie kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer informatie is ook te vinden op Haarlemmermeer/nieuwe-energie.

Gepubliceerd op: 
8 okt 2021