Vernieuwing en aanvulling beplanting Haarlemmermeerse Bos

Deel deze pagina
Op 11 november beginnen de werkzaamheden aan de beplanting in de westelijke bosrand van het Haarlemmermeerse Bos. Zieke populieren worden verwijderd en vervangen door nieuwe en andere boomsoorten. Ook komen er veel nieuwe bloeiende struiken bij. De werkzaamheden duren tot maart 2020.

Vernieuwd

Begin 2019 is hier de oude hoogspanningsleiding afgebroken en opgeruimd. Nu worden er volop nieuwe bomen geplant die een behoorlijke hoogte kunnen bereiken. Het gaat om bomen zoals iep, boswilg, Noorse esdoorn, witte abeel, tamme kastanje en zomereik. Er komt ruimte voor plekken met kruiden- en bloemrijk gras. Dit geeft meer variatie in het groen, waardoor er een robuust stukje natuur ontstaat. De gemeente Haarlemmermeer vernieuwt sinds 2017 ieder jaar delen van het parkbos. De afgelopen tijd zijn bijvoorbeeld de Floriadetuinen opgeknapt.

Haarlemmermeerse bos

Haarlemmermeerse Bos. Foto: Margo Oosterveen

Opknapbeurt

Door het uitvoeren van deze opknapbeurt blijft het Haarlemmermeerse Bos, dat dit jaar 40 jaar bestaat, gezond en aantrekkelijk voor de vele bezoekers. Op borden in het bos staat informatie over de werkzaamheden. Waar het nodig is voor de veiligheid zijn er tijdelijke omleidingen.

 

Gepubliceerd op: 
8 nov 2019