Vernieuwing Cruquiusbrug: ambitieuze plannen

De provincie Noord-Holland heeft ambitieuze plannen voor de vernieuwing van de Cruquiusbrug tussen Hoofddorp en Heemstede. De brug wordt circulair, energieneutraal en onderhoudsvriendelijk gebouwd én volgens het IFD-principe: Industrieel, Flexibel en Demontabel. Daarvoor heeft de provincie een contract getekend met de aannemerscombinatie Van Hattum en Blankevoort/Hollandia Infra getekend.

De provincie en de aannemer gaan nu samen aan de slag met het ontwerp van de nieuwe brug. De provincie verwacht dat de eerste werkzaamheden begin 2022 starten. Veel elementen waaruit een brug wordt opgebouwd waren tot nu toe uniek. Dat betekende dat als er iets stuk ging, het opnieuw gemaakt moest worden. Dat kostte veel tijd met hoge kosten en verkeershinder als gevolg maar wanneer de onderdelen op de plank liggen, zijn storingen sneller te verhelpen. Wethouder Marja Ruigrok:

De nieuwe brug is een fantastisch voorbeeld van innovatieve technologie en hoe die kan bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

De Cruquiusbrug

Zicht op de Cruquiusbrug. Foto: provincie Noord-Holland.

Nieuwe Cruquiusbrug

De Cruquiusbrug (N201) wordt in 2022-2023 vernieuwd. De oostelijke brug richting Heemstede wordt vervangen en verbreed. Ook vindt er in deze periode groot onderhoud plaats aan de westelijke brug richting Hoofddorp. De provincie Noord- Holland verbetert samen met de Vervoerregio, Hoogheemraadschap Rijnland, de gemeente Heemstede en de gemeente Haarlemmermeer de doorstroming van het wegverkeer op de N201.

Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Noord-Holland.

2 mrt 2021