Veel vraag naar energie-waardebonnen, budget binnen drie dagen op

Deel deze pagina
In december 2020 hebben huiseigenaren een waardebon ontvangen voor de aanschaf van besparende producten. Aangezien het budget voor deze actie nog niet op was, is de actie in februari verlengd en aangevuld met een nieuwe actie, een waardecoupon van 70 euro voor de aanschaf van led-lampen. In totaal was er 1.025.500 euro aan subsidie via het Rijk beschikbaar voor deze actie. De actie was zo'n groot succes dat binnen drie dagen het budget volledig op was.

Door het succes vissen een heleboel mensen achter het net. Veel huiseigenaren zijn teleurgesteld dat ze hun waardecoupon niet kunnen verzilveren. "Het ging veel sneller dan we dachten. In december liep de actie goed, maar de afgelopen dagen is iedereen massaal gaan bestellen" zegt wethouder Jurgen Nobel. "Het is vervelend als je achter het net vist. Dit is echter niet de laatste actie om inwoners energie te laten besparen."  

Verlichting

Jurgen Nobel: "Het is vervelend als je achter het net vist." Foto: Shutterstock

Energieloket

Het Energieloket Haarlemmermeer is de plek in Haarlemmermeer waar alle inwoners en ook ondernemers advies kunnen vragen over hoe ze energie kunnen besparen. Hier is ook informatie te vinden over andere financiële tegemoetkomingen om energie te besparen of zelf op te wekken. In maart volgt er een nieuwe actie voor huiseigenaren om gezamenlijk bijvoorbeeld zonnepanelen in te kopen. Helaas zijn er nog geen acties voor huurders. De verwachting is dat dat nog komt, maar wanneer is nog de vraag. 

Ga voor meer informatie naar: www.energielokethaarlemmermeer.nl

Gepubliceerd op: 
19 feb 2021