Vandalen in het Haarlemmermeerse Bos

Vandalen houden de laatste tijd huis in het Haarlemmermeerse Bos. In augustus staken ze zo’n 60 afvalbakken in de brand. Dat betekent een schadepost van vele duizenden euro’s. Daar komt nog eens zo’n 35 duizend euro bij, blijkt uit het antwoord op de vragen vanuit de gemeenteraad over een vernield speeltoestel in het bos.

De daders liggen nog op het kerkhof maar de gemeente heeft wel aangifte gedaan. Mocht de politie de vernielers aanhouden, dan deinst de gemeente er niet voor terug om bij hen de schade te verhalen. De gemeente is niet verzekerd voor dit soort schades.

Rondom het vernielde speeltoestel in het Haarlemmermeerse bos staan hekken

Om het vernielde speeltoestel zijn hekken geplaatst. Foto: gemeente Haarlemmermeer.

Luid en duidelijk

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water, verantwoordelijk voor onder meer de openbare ruimte, heeft geen goed woord over voor de vernielingen. Dat laat ze luid en duidelijk weten op onder meer Twitter.

7 okt 2021