Tweede prijs Zilveren Microfoon met gouden randje

Deel deze pagina
Supertrots zijn de leerlingen van de Kopklas Amsterdam locatie IJburg College. En terecht. Zij wonnen de tweede prijs van de Zilveren MeerRadio Microfoon. Dat is volgens het juryrapport ‘een topprestatie wanneer je beseft dat sommige leerlingen uit de Kopklas Amsterdam pas 2 jaar in Nederland zijn.’ De kinderen ontvingen afgelopen maandag de prijs op hun school.

De Zilveren MeerRadio Microfoon wordt uitgereikt voor de beste, door basisscholen zelf gemaakte nieuwsuitzending in de workshopserie ‘Maak Nieuws bij MeerRadio’. De winnaars, groep 7 van OBS De Zwanenbloem uit Zwaanshoek, ontvingen eerder al hun prijs. Nu is ook de tweede prijs uitgereikt, een prijs met gouden randje.

2e prijs zilveren microfoon meerradio

Leerlingen van de Kopklas IJburg College, met hun prijs. Foto: Bram van Uchelen

 

‘Positieve en leergierige leerlingen’

Het juryrapport noemt de winnaars van de tweede prijs "zeer gemotiveerde, positieve en leergierige leerlingen die zonder uitzondering trots zijn om in de Kopklas Amsterdam te zitten. Ze hebben enorm hun best hebben gedaan om te bewijzen dat je, ondanks een taalachterstand, een enorme uitdaging kan aangaan en gewoon een prijs in de wacht kan slepen met het maken van een eigen nieuwsuitzending voor de radio. Sommige leerlingen van deze klas zijn pas twee jaar in Nederland. Een Kopklas is een klas waarin leerlingen na groep acht de kans krijgen hun taalachterstand in te halen om betere cijfers te halen.

Meer dan 800 leerlingen

De workshop ‘Maak Nieuws bij MeerRadio’ wordt aangeboden door MeerRadio en PierK en is heel populair. Ook scholen uit Amsterdam hebben belangstelling. Sinds de start in 2016 hebben al meer dan 800 leerlingen meegedaan uit Haarlemmermeer en Amsterdam. Dit is de derde keer dat de Zilveren MeerRadio Microfoon is uitgereikt.

De workshop bestaat uit twee delen. In het eerste deel komt een ervaren journalist in de klas en vertelt over nieuws maken, zijn of haar media-ervaringen en bereidt de kinderen voor op het praktijkdeel. In het tweede deel bezoekt de groep de studio’s en maken ze samen met een radiotechnicus een door henzelf gepresenteerde uitzending.

Meer informatie via www.meerradio.nl/educatie

Gepubliceerd op: 
3 jul 2019