Tulpenbollen geplant in 31 cirkels

Publicatiedatum:
donderdag 07-12-2017
Wethouder Citymarketing Adam Elzakalai plantte vandaag samen met directeur van de Keukenhof Bart Siemerink en deelnemende hotelliers uit Haarlemmermeer tulpenbollen in 31 cirkels in Hoofddorp. De cirkels symboliseren de 31 toekomstige woonkernen van de gemeente. Na de samenvoeging met Haarlemmermerliede & Spaarnwoude op 1 januari 2019 krijgt Haarlemmermeer 31 kernen.

Het planten van de tulpenbollen in Hoofddorp-Centrum.

In het voorjaar 2018 komen de cirkels in een vrolijke kleurenpracht tot bloei. Met het planten van de tulpenbollen bekrachtigen de gemeente, hotels, het touringcarbedrijf en Keukenhof de samenwerking met de Keukenhof Hotel Express. De Keukenhof Hotel Express verzorgt in het voorjaar 2018 voor direct busvervoer vanuit Haarlemmermeer naar Keukenhof. Ook met de fiets is Keukenhof via de Bloemenfietsroute, zo'n 15 km, vanuit Haarlemmermeer goed te bereiken.