Tess le Bruyn (13) één dag wethouder van Haarlemmermeer

Deel deze pagina
Even voorstellen: Tess le Bruyn, 13 jaar, leerling van het Hoofdvaart College in Hoofddorp. Een spontaan meisje, neemt graag het voortouw. Ze wil verpleegster worden. Tess zit op donderdag 10 juni op de stoel van wethouder Marjolein Steffens - van de Water.

Kansengelijkheid

De wethouder is die dag niet de enige Baas van Vandaag die een stap opzij doet voor de Baas van Morgen, zoals de non-profit organisatie JINC haar project noemt. Want op 10 juni gaan in totaal ruim 550 CEO’s, directeuren en politici met kinderen van de basisschool en het vmbo aan de slag. De ontmoetingen van de huidige en toekomstige bazen staan in het teken van de kansengelijkheid.

Een groep kinderen met diverse achtergronden poseert als bazen van morgen

Steken de Bazen van Vandaag op 10 juni iets op van de Bazen van Morgen? Foto: JINC

Baas van Morgen

Tess le Bruyn is op haar beurt niet de enige leerling van het Hoofdvaart College die Baas van Morgen is. Nog eens drie leerlingen van haar school doen ook mee. En behalve de gemeente zijn vanuit Haarlemmermeer Consolid, SWDV Advocaten, Konica Minolta en BSH Huishoudapparaten deelnemer.

De gedachte achter Baas van Morgen en achter het thema – kansengelijkheid – sluiten naadloos op elkaar aan. JINC-directeur Daniël Roos: “Afkomst, geslacht, geaardheid, gezondheid of religie zouden geen invloed mogen hebben op iemands kansen op de arbeidsmarkt. Daar is iedereen het over eens maar de praktijk is weerbarstig.”

Daarom gaan de ruim 550 bazen aan de slag met diverse concrete onderwerpen en komen er op 10 juni misschien van hen wel duidelijke antwoorden op de vraag hoe discriminatie bij de werving van personeel de wereld uit moet worden geholpen. Of wat kan de werkgever doen om ervoor te zorgen dat iedereen op de werkvloer zichzelf kan zijn?

Corona

Door de onzekerheid die corona veroorzaakt, heeft JINC én een digitaal programma én een ‘gewoon’ programma in de steigers gezet. De voorkeur is uiteraard dat de Bazen van Morgen en die van nu elkaar echt ontmoeten en niet via beeldschermen contact hebben. Zoals de vlag er nu bij hangt, gaan wethouder Marjolein Steffens en Tess le Bruyn elkaar ‘in real life’ ontmoeten.      

Frisse blik

Daniël Roos:

We willen alle deelnemers, dus ook de Bazen van Nu, een ervaring bezorgen die nuttig én leuk is. Door een dag een organisatie te leiden, ontdekken de Bazen van Morgen hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Bovendien krijgen ze een boost aan zelfvertrouwen en doen ze contacten op waar ze later op terug kunnen vallen. En de Bazen van Vandaag, zo krijgen we vaak te horen, steken op hun beurt weer iets op van de frisse blik en onbevangenheid van de kinderen. 

Gepubliceerd op: 
3 jun 2021