Subsidie voor zonnepanelen op grote daken

Met de actie 'Verzilver Uw Dak' is het nu een stuk makkelijker om over te stappen op duurzame energie. Ondernemers in Haarlemmermeer met een groot dak komen hiervoor in aanmerking. Zonnepanelen op grote daken zijn een belangrijk onderdeel van duurzame energievoorziening binnen de regio.

De gemeente Haarlemmermeer en de provincie Noord-Holland willen het opwekken van duurzame energie stimuleren met deze actie en helpen ondernemers graag met inzicht in de mogelijkheden en ondersteuning bij een SDE++ subsidieaanvraag (subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie).  Op 1 oktober organiseert adviesbureau Over Morgen hierover een webinar. Dit webinar heet Zon Op Dak en alle geïnteresseerde ondernemers kunnen zich hiervoor aanmelden.

Zonnepanelen

Zonnepanelen op een dak. Foto: Schneider, 2019.

Aparte aanpak voor agrarische ondernemers

Elk type gebouw vraagt een eigen aanpak om zonnepanelen aan te brengen, zo ook agrarische daken. In samenwerking met LTO Noord start komend najaar de gebiedsgerichte aanpak Zon op Dak. Agrarische bedrijven, of bedrijven in het landelijk gebied met een loods of stal, krijgen een aparte uitnodiging.

De voordelen van deze actie

Geïnteresseerde dakeigenaren ontvangen een persoonlijke dakscan van de provincie. Wanneer deze positief is kan de provincie ook helpen bij een SDE++ aanvraag. Dit is allemaal kosteloos en vrijblijvend. Tijdens de webinar ontvangen ondernemers hierover alle informatie en uitleg. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden voor de webinar Zon Op Dak op 1 oktober 16.30 -17.30 uur kan via deze link.

9 sep 2020