Straten Hyde Park krijgen namen van architecten

Deel deze pagina
Over een paar jaar kan je gezellig uit eten of iets drinken op het Berlageplein of in de Eiffelstraat in de wijk Hyde Park in Hoofddorp. Je kunt dan naar de sportschool in de Mies van der Rohestraat of bij vrienden op bezoek aan de Hadidkade. De straatnamen in Hyde Park worden vernoemd naar grote architecten.

Hyde Park

Beukenhorst-West wordt Hyde Park. Veel mensen noemen de wijk nu al zo. Voortaan is Hyde Park ook de officiële naam van de wijk. Beukenhorst-West is de verouderde kantorenwijk tussen het winkelcentrum en het station van Hoofddorp. Hyde Park is straks de nieuwe wijk in Stadscentrum Hoofddorp met ongeveer 3.800 nieuwe appartementen en faciliteiten zoals bijvoorbeeld een sportschool, horeca of een medisch centrum. De straten en pleinen krijgen nieuwe bestrating, bankjes en nieuwe planten en bomen. Een aantal bestaande kantoren en woningen zijn straks onderdeel van de nieuwe wijk. De straten hebben nu nog namen van planeten, Saturnusstraat en Jupiterstraat bijvoorbeeld.

Overzicht van de straten in Hyde Park

Overzicht straatnamen Hyde Park

Start

Het afgelopen jaar zijn veel kantoorgebouwen in Beukenhorst-West gesloopt. In 2020 komt het project in de volgende fase: de verkoop gaat van start en in het voorjaar begint ook de bouw van de eerste woningen. Dat is midden in het gebied op de kruising van de Planetenweg en Saturnusstraat.

Eerste nieuwe straatnaam over 2,5 jaar

De straatnamen in de wijk wijzigen niet allemaal op hetzelfde moment. Dat is afhankelijk van het moment van oplevering van de nieuwe huizen. De eerste straatnamen wijzigen naar verwachting eind 2022. Uiteindelijk wijzigen alle straatnamen in het gebied van planetennamen naar architectennamen. De bewegwijzeringsborden naar Beukenhorst-West verdwijnen de komende jaren.

Gepubliceerd op: 
13 feb 2020