Stem op onze topsporters en talenten

Publicatiedatum:
dinsdag 05-02-2019
De spannendste sportverkiezing van Haarlemmermeer gaat weer van start. Wie van de genomineerde sporters komt op 18 maart op de hoogste trede van het Haarlemmermeers Sportpodium 2018 te staan?

En niet alleen de genomineerde sporters, maar alle sporters die in 2018 een bijzondere prestatie hebben neergezet worden door sportwethouder Mieke Booij-van Eck in het middelpunt gezet.

Alle Haarlemmermeerse sporters die in 2018 een podiumplaats hebben behaald op een NK, EK, WK of Olympische Spelen krijgen een sportmedaille. Op 18 maart hangt sportwethouder Mieke Booij-van Eck voor de eerste keer de medailles om bij deze sporthelden. 372 medailles worden uitgereikt of nagestuurd aan sporters die niet aanwezig kunnen zijn.

Wethouder Booij-van Eck: "Haarlemmermeer en sport horen bij elkaar. Ik vind het echt geweldig om te zien hoeveel toppers en talenten uit onze gemeente komen. En als wethouder Sport is dit natuurlijk zo ongeveer het leukste evenement van het jaar. Ik heb er ontzettend veel zin in om de beste sporters van Haarlemmermeer de gemeentelijke waardering te geven die ze verdienen."

Uit de indrukwekkende lijst met sportkampioenen hebben Topsport Haarlemmermeer en Team Sportservice Haarlemmermeer per categorie zes genomineerden voor Sportpodium 2018 voorgedragen.

Haarlemmermeerse Topsporter van 2018 (18 jaar en ouder)

• Amy Pieters, wielrennen
  • Enzeli de Ruiter, karate
  • Jerry Ji, golf
  • Jesper de Jong, tennis
  • Ricardo de Jong, nunchaku do
  • Rinus van Kalmthout, autorace

Haarlemmermeers Sporttalent van 2018 (tot 18 jaar)

• Brian Wassink, badminton
  • Ezra Verboom, atletiek
  • Fleur Schouten, para-atletiek
  • Imani de Jong, zwemmen
  • Noortje Reijnen, synchroonzwemmen
  • Yuri Aarnoudse, kanosprinten

Haarlemmermeers Sportteam van 2018

• Juniorenteam meisjes C, AV Haarlemmermeer, atletiek
  • Team de Jong Sports, De Jong Sports, nunchaku do
  • Herenteam tot 18 jaar, Judo Yushi, judo
  • Damesteam 1e divisie, SV Pax, turnen
  • Nationaal duet, ZPCH, synchroonzwemmen
  • Seniorenteam, ZPCH, synchroonzwemmen

Stemmen op de favoriet

Wie op 18 maart de eretitel krijgen, dat bepalen het publiek en een deskundige jury samen. Uit de stemmen van het publiek wordt per categorie een top 3 samengesteld. Uit elke top 3 kiest een deskundige jury vervolgens wie zich Haarlemmermeerse Topsporter, Sporttalent en Sportteam van 2018 mag noemen.

Op www.haarlemmermeer.nl/sportpodium staan de genomineerden en hun prestaties op een rij. Van 6 tot en met 17 februari kan iedereen via deze website stemmen op zijn of haar favorieten. Wie stemt maakt bovendien kans op een sportieve prijs. Onder de stemmers wordt een rittenkaart voor een Haarlemmermeers zwembad naar keuze verloot.