Start werkzaamheden vervangen bruggen Hoofddorp

De werkzaamheden aan de bruggen over de Hoofdvaart gaan van start. Op 8 april beginnen de werkzaamheden bij de kruising Hoofdweg/Bennebroekerweg in Hoofddorp. De afsluiting duurt lang: tot eind december zullen fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten gebruik moeten maken van een tijdelijke weg.

Verouderd

De bruggen zijn erg verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom gaat de gemeente deze vervangen. Gelijk met deze werkzaamheden wordt het kruispunt Hoofdweg/Bennebroekerweg opnieuw ingericht. Dit is nodig voor een betere verkeersdoorstroom van het kruispunt.

Impressie van het nieuwe kruispunt

Zo gaat het nieuwe kruispunt eruitzien.

Planning en bereikbaarheid

De aannemer wil de werkzaamheden veilig uitvoeren. Daarom is de hele kruising - Bennebroekerweg/Hoofdweg Oostzijde/Hoofdweg Westzijde - van 8 april tot en met eind december 2019 afgesloten voor al het verkeer.

Tijdelijke weg voor fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten

Om ervoor te zorgen dat fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten langs de werkzaamheden kunnen komen tijdens deze lange afsluiting, wordt er een tijdelijke weg aangelegd. Deze weg bestaat uit rijplaten en tijdelijke bruggen en komt langs de Hoofdweg Oostzijde, om het werkterrein heen.

Ook komt er een tijdelijke weg voor fietsers langs de Bennebroekerweg. Deze loopt via de onderdoorgang van de Calatravabrug langs de Nieuwe Bennebroekerweg. Fietsers op de Hoofdweg Westzijde, tussen Nieuw-Vennep en de kruising met de Bennebroekerweg, kunnen deze weg ook gebruiken.

Al het andere verkeer wordt omgeleid via de Nieuwe Bennebroekerweg, de Spoorlaan en de Johan Enschedelaan. Tijdens de afsluiting staan er omleidingsborden langs de weg.

Alle woningen en bedrijven blijven altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance).

Geluidsoverlast en trillingen tijdens de werkzaamheden

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder geluidsoverlast of trillingen worden uitgevoerd. Vooral tijdens het slopen van de bruggen kan dit overlast geven. De aannemer probeert zo min mogelijk geluidsoverlast te veroorzaken.

Contactpersonen

Voor vragen voor of tijdens de werkzaamheden is een aantal contactpersonen bereikbaar.

Contactpersoon aannemer
De omgevingsmanager van aannemer VOBI is mevrouw Zhen Zhen Zheng, telefoonnummer 0613359711 of e-mail zz.zheng@dutchpi.com.

Contactpersoon gemeente
De contractmanager van dit project is Ron Kardol,  telefoonnummer 0900 1852, of e-mail  info@haarlemmermeer.nl, met als onderwerp “bruggen Hoofdweg”.

4 apr 2019