Start sloop parkeergarage naast raadhuis Hoofddorp 

Deel deze pagina
De sloop van de parkeergarage naast het raadhuis in Hoofddorp start op maandag 16 augustus. Omwonenden, ondernemers en bezoekers van het stadscentrum hebben hier naar verwachting weinig overlast van.  

De parkeergarage wordt eigenlijk niet gesloopt, maar gedemonteerd, zoals dat heet in vaktermen. Dat betekent weinig geluidsoverlast voor de omgeving. De gedemonteerde onderdelen worden zoveel mogelijk hergebruikt. Ook blijven de wegen toegankelijk. Het kan zijn dat er aan de noordkant van de garage, tussen de garage en Het Cultuurgebouw, verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Voor drukte feestdagen weer open 

De werkzaamheden zijn naar verwachting begin november klaar. Dan zijn ook ongeveer 200 parkeerplaatsen op het terrein waarop de garage nu staat beschikbaar. Precies op tijd, want dan wordt het ook drukker in de winkels in verband met de feestdagen.

Parkeergarage naast raadhuis in hoofddorp

De parkeergarage wordt niet gesloopt, maar gedemonteerd. Foto: gemeente Haarlemmermeer

 

Parkeergarage gesloten 

De parkeergarage naast het raadhuis in Hoofddorp is gesloten sinds december 2020. Toen bleek dat er sprake was van roestvorming in de stalen delen en scheurvorming aan de bovenkant van de betonvloeren. Omdat de garage tijdelijk was en de herstelkosten te hoog, besloot het college van B&W dat de parkeergarage gesloopt moest worden. 

Parkeren in Hoofddorp
 

Wie de parkeerroute volgt komt verschillende parkeergelegenheden in Hoofddorp tegen.  

Parkeren in Stadscentrum Hoofddorp 

Parkeren in het stadscentrum kan nog steeds: in parkeergarages en op parkeerterreinen. Wie de parkeerroute volgt komt verschillende parkeergelegenheden tegen.  

Lees meer over Stadscentrum Hoofddorp

 

Gepubliceerd op: 
9 aug 2021