Start gestuurde boring Zijkanaal F in Halfweg

Deel deze pagina
Publicatiedatum: 
dinsdag 12-02-2019
Op maandag 18 februari begint aannemer BAM in opdracht van drinkwaterbedrijf PWN en de verschillende nutsbedrijven in Halfweg met de zogeheten gestuurde combi-boring van het terrein van Sugar City naar de overkant van Zijkanaal F. Hierdoor liggen straks alle kabels en leidingen die aan de kant moeten voor de nieuwe brug, in één buis diep onder de waterbodem.

Gestuurde boring betekent dat BAM eerst een gat boort en daar vervolgens de aan elkaar gelaste buizen (leidingen) doorheen trekt. Nu lopen de leidingen van water, gas, elektra en telecommunicatie nog los van elkaar onder en direct langs de brug. Door deze aanpak worden ook de oude sluisjes vrijgemaakt van kabels en leidingen. De werkzaamheden worden gelijk benut om de capaciteit van de netwerken te vergroten.

Silos sugarcity vanaf gemaal klein

De silo's van Sugar City vanaf het gemaal. Foto: Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude
 

Hinder

Het aansluiten en trekken van de leidingen geeft hinder voor de direct omwonenden langs de Haarlemmermeerstraat. Bewoners ontvangen voor de start van de werkzaamheden een brief van BAM met daarin alle informatie over de werkzaamheden en eventuele hinder.

Sloop Boezembruggen

Als de boring klaar is en de nieuwe aansluitingen zijn gemaakt, start naar verwachting medio april de sloop van de Boezembruggen. Het startmoment van de sloop is afhankelijk van eventuele obstakels die gevonden worden tijdens de uitvoering van de voorbereidende werkzaamheden.

Wilt u meer weten?

Op 13 maart is er een informatiemarkt over alle projecten in Halfweg en Zwanenburg. Deze vindt plaats in dorpshuis De Olm in Zwanenburg van 19.00 tot 21.00 uur. Het project De Nieuwe N200 is daar ook aanwezig met de actuele planning en het definitieve ontwerp van de Boezembruggen.

De Nieuwe N200

Voor meer informatie over alle projecten rondom de N200, het laatste nieuws, uitgebreide informatie over werkzaamheden en actuele planningen: www.denieuweN200.nl.