Start cameratoezicht op Van Stamplein

Deel deze pagina
Op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp hangen vanaf aanstaande woensdag camera’s. Vanaf maandag 16 augustus nemen de camera's 24 uur per dag, 7 dagen per week beelden op. Aanleiding is een aantal serieuze incidenten. Burgemeester Schuurmans zegt: “Raadsleden en inwoners vragen al langer om camera’s op het Van Stamplein, maar zo eenvoudig is dat niet, vanwege de privacy. We moeten aantonen dat er een aantal ernstige incidenten heeft plaatsgevonden. Het cameratoezicht is nu voor in ieder geval 4 maanden, daarna evalueren we”.

Tijdelijke bewaakte fietsenstalling 

Omdat er de laatste tijd ook veel (elektrische) fietsen gestolen werden op het plein, is er ook een tijdelijke bewaakte fietsenstalling op het Burgemeester van Stamplein ingericht. Nu worden er dus camera’s opgehangen. Om te zorgen voor een goede overgang tussen de bewaakte fietsenstalling en het cameratoezicht, is besloten deze stalling een aantal weken langer geopend te houden. Wanneer de fietsenstalling gesloten wordt, is op dit moment nog niet bekend. Burgemeester Schuurmans benadrukt daarbij dat het belangrijk is dat fietsen goed op slot worden gezet. “Zet fietsen vast aan een paal en maak gebruik van meerdere (verschillende soorten) sloten.”  

Fietsenstalling Van Stamplein

Op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp hangen vanaf aanstaande woensdag camera’s. Foto: Kees van der Veer

Stadscentrum Hoofddorp 

In het stadscentrum staat veel te gebeuren. Het centrum gaat er de komende jaren anders uitzien en er gebeurt veel tegelijk. Bij de diverse ontwikkelingen wordt veiligheid nadrukkelijk meegenomen. Daarbij wordt ook bekeken of een permanente bewaakte fietsenstalling tot de mogelijkheden behoort.  

Lees hier meer over Stadscentrum Hoofddorp

Gepubliceerd op: 
10 aug 2021