Spectaculaire acts bij de opening Corpus Acrobatics

Deel deze pagina
Op je handen staan, je benen naar achteren laten zakken en dan met je voeten pijl en boog schieten. Het lijkt onmogelijk maar Li Ling Kassing (20) uit Hoofddorp kan het. Zij is verbonden aan acrobatisch theatergezelschap Corpus Acrobatics, sinds kort gevestigd in kunstenaarsbroedplaats Bogotá in Halfweg. Op 11 mei was de feestelijke opening.

De ‘Golden Arrow’ heet de pijl-en-boog-act en Li Ling is op dit moment in Nederland de enige die dit kan. Het ziet er enorm spectaculair uit. “Nee hoor, dat doet geen pijn”, verzekert ze. “Belangrijk is dat je sterke buikspieren en rugspieren hebt, anders kun je last van je rug krijgen.”

Li Ling doet de ‘Golden Arrow’ , foto: Goulmy disign & fotografie

Superlenig

Li Ling is met een moeilijk woord ‘contorsionist’. Ze is superlenig en kan zich bijna letterlijk in alle mogelijke bochten wringen. “Op mijn 8e ging ik op ritmische gymnastiek bij SV Pax. Het viel de trainster op hoe soepel ik was. Via haar ben ik bij Corpus Acrobatics gekomen, dat toen nog in Amsterdam zat.”

Keihard trainen

Dat ze zo flexibel is, is aangeboren. Maar ze heeft keihard gewerkt om te bereiken wat ze nu kan. Vanaf haar 10e traint ze twee à drie keer per week. “Toen ik bij Corpus Actobatics kwam, was ik de jongste. Ik ben daar opgeleid tot acrobaat, onder leiding van professionele coaches. Soms train je alleen, soms samen met anderen. Ik heb het nooit een probleem gevonden om veel te trainen, ik vind het hartstikke leuk!”

Eva Jinek

Li Ling treedt regelmatig op “bij bedrijfsfeesten, openingen, op festivals, theaters en dergelijken.” Met de Golden Arrow maar ook met andere acts, bijvoorbeeld in de lucht. Ze doet solo-optredens en speelt mee in grotere voorstellingen van Corpus Acrobatics. Gewoonlijk is ze vooraf niet zenuwachtig, want ze weet wat ze kan. “Alleen toen ik live in het televisieprogramma van Eva Jinek de Golden Arrow deed, was ik bang dat ik mis zou schieten. Maar gelukkig ging het goed.”

Gilde

“Corpus Acrobatics maakt acrobatische voorstellingen en leidt jonge talenten op in ons Circus Arts  Lab”, legt artistiek leider en talentcoach Vincent Michels uit. “Vergelijk ons circustheatergezelschap met het gilde van vroeger. Kinderen en jongeren leren bij ons niet alleen acrobatiek, maar ook expressie en bewegen op muziek. Alles wat nodig is om zo breed mogelijk inzetbaar te zijn: in circus-, dans-, theater- en operavoorstellingen, op festivals en in onze eigen creaties van Corpus. Op dit moment werken we voor de Efteling waar Li Ling en anderen optreden in de musical de Sprookjessprokkelaar en de theatershow CARO. In juni doen we mee aan het Festival Classique in Den Haag met het Carnaval der Dieren, samen met een beroemd jeugd orkest.”

Li Ling hoog in de lucht, foto Goulmy disign & fotografie

Rinus Michels

Vincent hanteert de ‘methode- Michels’ in zijn manier van coachen, vertelt hij lachend. “Rinus Michels (de bekende voetbaltrainer die in 2005 is overleden) was mijn oom. Zijn visie op coachen en teambuilding heeft mij sterk beïnvloed.” Het trainen en opleiden van jongeren beschouwen Vincent en collega-coach Marley Eltz als een belangrijk deel van hun werk. “We hebben een professionele organisatie en er komen talenten uit het hele land naar onze studio in Halfweg. We onderzoeken nu of we ondersteuning kunnen krijgen van bedrijven of de overheid. Binnenkort gaan we met Schiphol en met de gemeente Haarlemmermeer in gesprek over de mogelijheid van samenwerken, optredens en presentaties. We creëren nu letterlijk onder de Zwanenburgbaan en de circuskunst mag wat ons betreft best de polder invliegen.”

Broedplaats Bogotá

Met hun nieuwe ruimte in broedplaats Bogotá is Vincent zeer content. “Het is niet gemakkelijk om een geschikte ruimte te vinden die hoog genoeg is en ook nog eens betaalbaar. Bogotá is een inspirerende plek waar we vol vertrouwen de toekomst tegemoet zien.”

Meer informatie

Gepubliceerd op: 
13 mei 2019