Slimme laadpalen in Haarlemmermeer

Deel deze pagina
In Nederland rijden al ruim 170.000 auto’s met een stekker en van de nieuw verkochte personenauto’s is 9% elektrisch! Dat is al bijna 1 op 10! In 2013 werd door het Rijk als doel geformuleerd voor 2019: 200.000 auto’s met een stekker en nieuw verkochte elektrische personenauto’s 10%. Dat werd als onhaalbaar gezien maar nu we wel al zo dicht bij het oorspronkelijke doel zitten kun je duidelijk stellen dat elektrisch rijden het nieuwe normaal wordt.

Ik wil daarom niet alleen meer laadpalen, maar ook slimmere! Het laden van je elektrische auto moet net zo makkelijk worden als het laden van je mobiele telefoon. Haarlemmermeer heeft al een goed ontwikkelde laadpalen infrastructuur. Maar er is nog onvoldoende focus op nieuwe, slimmere vormen van laden. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft voor ons geld beschikbaar gesteld zodat we nieuwe innovaties op het gebied van ‘slim laden’ kunnen gaan uittesten op een laadplein. Hartstikke mooi nieuws.

Een aantal jaren geleden is met een E-Mobilityservices/Neumo een lokaal bedrijf al zo’n laadplein bedacht bij C-beta. Dat idee was toen z’n tijd iets te ver vooruit. We hebben dit bedrijf weer bereid gevonden om hun opgedane kennis nieuw leven in te blazen en dit keer gaan we er een succes van maken. Het laadplein komt eind dit jaar op de parkeerplaats bij het Markplein. Hier gaan parkeren voor winkelen en parkeren voor wonen, gecombineerd met slim laden, naadloos door elkaar heen lopen. Zonder ingewikkelde verkeersbesluiten. Hoe mooi is dat! 

 Marja Ruigrok, wethouder Economie & Innovatie, Verkeer & Vervoer en Cultuur

 Marja Ruigrok, wethouder Economie & Innovatie, Verkeer & Vervoer en Cultuur

 

Gepubliceerd op: 
19 nov 2019