Rozenhof in Rijsenhout voltooid met het planten van bomen

Deel deze pagina
Het project Rozenhof is een welkome toevoeging voor Rijsenhout. De nieuwe wijk is nu voltooid. Al in 2017 deed de gemeente Haarlemmermeer een dringend beroep om de leefbaarheid van het dorp te verbeteren. De wens voor een vernieuwd en kloppend dorpshart werd steeds dringender. Voormalig staatssecretaris Dijksma is toen verzocht om woningbouw mogelijk te maken. Het Ministerie voor Infrastructuur en Milieu heeft toen een 'verklaring van geen bezwaar' afgegeven voor de woningbouw op het voormalige Centurionterrein.

Het is elke keer een lange weg om woningen in Rijsenhout te mogen toevoegen. In Rijsenhout snakt men naar nieuwe woningen. De leefbaarheid staat op het spel. Door de nabijheid van Schiphol en allerlei regels die het Rijk oplegt, is het vaak ingewikkeld. Maar ik ben blij dat Rozenhof nu klaar is en dat we er bomen kunnen planten   

zegt wethouder Jurgen Nobel van woningbouw. 

Wethouders Jurgen Nobel en Mariëtte Sedee hebben, in samenwerking met Stefan Boere, regiomanager Janssen de Jong, op 11 November een boom geplant in Rozehof te Rijsenhout

Wethouders Jurgen Nobel en Mariette Sedee plantten op 11 november samen met Stefan Boere van Jansen de Jong, een boom in de nieuwe buurt Rozenhof in Haarlemmermeer. Foto: Danny Fotografie.

Wethouder Mariëtte Sedee van ruimtelijke ordening zegt dat ze blijft strijden voor het dorp.

Wie Rijsenhout kent, weet dat het dorp soms in de mangel zit tussen regelgeving en Schiphol. Dat we nu, met het planten van een boom, dit mooie stukje Rijsenhout als voltooid mogen beschouwen, is voor de inwoners mooi nieuws.  

Janssen de Jong heeft de bouw van Rozenhof uitgevoerd. In februari 2020 werd de eerste paal geslagen, onder toeziend oog van dorpsbewoners. In maart 2021 zijn de laatste van 32 nieuwe woningen opgeleverd van het project. De woningen zijn gebouwd op het voormalige Centurionterrein in het centrum van het dorp, tussen dorpshuis De Reede en de Aalsmeerderdijk. 

Gepubliceerd op: 
12 nov 2021