Rondje Toolenburgerplas wordt verbreed

Deel deze pagina
Wandelaars, hardlopers, skaters en fietsers weten het goed te vinden; het pad dat rond de Toolenburgerplas loopt. Het pad wordt intensief gebruikt voor sportieve recreatie. Om het sporten en wandelen in de donkere maanden van het jaar ook na zonsondergang mogelijk te maken, zijn dit voorjaar verlichtingsmasten geplaatst. Met de coronamaatregelen is het recreatiegebied de Toolenburgerplas tussen 22.00 en 06.00 uur verboden gebied.

Bewegen

Sportieve recreanten, de wijkraad, de horecaondernemers en de jongerengemeenteraad hebben gevraagd om de verlichting langs de populaire route te voltooien. De gemeente Haarlemmermeer bevordert het bewegen in de woonomgeving. Daarbij past deze verlichting. En het past wat betreft stijl bij het karakter van een stadspark, wat de Toolenburgerplas ook is. Een goed verlichte omgeving draagt ook bij aan de veiligheid. 

Trimmen op het pad langs de Toolenburgerplas
License: 
Copyright
Author: 
Danny de Casembroot

Trimmen op het pad langs de Toolenburgerplas. Foto: Danny de Casembroot, foto gemaakt voor de corona-uitbraak

Verbreden

Vanaf begin oktober starten de werkzaamheden om de smalle delen van de hoofdroute te verbeteren en te verbreden tot overal 5 meter breed. Daar is met het plaatsen van de lichtmasten al rekening mee gehouden. Tijdens de werkzaamheden wordt steeds een deel van de route aangepakt. Voor dat deel wordt een tijdelijke omleiding via borden aangegeven. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op 7 november gereed. 

Gepubliceerd op: 
30 sep 2020