Rode loper? Niet nodig

Deel deze pagina
Om maar met de deur in huis te vallen: ik ga weer on tour! Na mijn scholentoer wil ik nu een ronde maken langs onze dorpshuizen, wijk- en jongerencentra. Ik noem deze toer dorpentocht. Geen vastgoed zoals de portefeuillenaam want a. dat bekt niet en b. wekt wellicht de verkeerde suggestie.

Om maar met de deur in huis te vallen: ik ga weer on tour! Na mijn scholentoer wil ik nu een ronde maken langs onze dorpshuizen, wijk- en jongerencentra. Ik noem deze toer dorpentocht. Geen vastgoed zoals de   portefeuillenaam want a. dat bekt niet en b. wekt wellicht de verkeerde suggestie.

Het gaat mij bij deze dorpentocht niet zozeer om de staat van de gebouwen maar veel meer om de mensen die er actief zijn, de vrijwilligers dus en de beheerder en om de mensen die hun dorpshuis of wijkcentrum bezoeken, wat hen bezig houdt, wat hun wensen zijn en of ze het er naar hun zin hebben.

Verder vind ik het sowieso leuk en nuttig, zelfs noodzakelijk, om regelmatig contact te hebben met inwoners. Mijn wethouderskamer is meer een uitrukpost dan een vaste verblijfplaats.

Net als bij de scholentoer zijn laagdrempelig en informeel sleutelwoorden en agenda’s verboden. Ik laat dus niet voorafgaand aan mijn bezoeken van alles vastleggen. Tijdstippen en locaties, die wél.

Mijn ambtenaren hebben een schema opgesteld. Ik ben het komende half jaar ‘on tour’, zie ik. Daar kunnen de Rolling Stones nog een puntje aan zuigen.

Ik ga ze allemaal af. Het zijn er een stuk of 35. Het grootste deel van de dorpshuizen, wijk- en jongerencentra wordt geëxploiteerd door Maatvast. Maar ook de zelfstandige locaties kunnen op mijn komst rekenen. Trouwens, de Maatvast-locaties verschillen onderling ook enorm van elkaar. Met ‘one size fits all’ of met eenheidsworsten kom je er niet in het 31-kernige Haarlemmermeer. Ik zie er ontzettend naar uit om die verscheidenheid, die zo karakteristiek is voor onze gemeente, op deze manier te ervaren.

Er hoeven voor mij geen rode lopers te worden uitgerold of veelkoppige ontvangstcomités klaar te staan. Ik kom langs als bezoeker. De ene keer kom ik als koersbal bezig is, de andere keer ben ik bij de inloopavond met jongeren, ik zie in het schema iets staan over een kerstdiner en weer een andere keer ben ik erbij als vrijwilligers voorbereidingen voor een lunch treffen.

Als u mij ‘onderweg’ wilt volgen, houd dan m’n twitter @Msteffenswater in de gaten.

Ik verwacht dat ik ook in mijn blog terug kom op mijn dorpentocht. Ik heb er veel zin. Misschien komen we elkaar tegen!

Wethouder Marjolein Steffens

Marjolein Steffens - van de Water, wethouder Jeugd, Fysieke Leefomgeving, Dienstverlening, Participatie, Doelgroepenbeleid, Beheer en onderhoud.

Gepubliceerd op: 
8 okt 2019