Regenboogballen op Nationale Coming Out Dag

Deel deze pagina
Publicatiedatum: 
donderdag 12-10-2017
Op Nationale Coming Out Dag, 11 oktober, deelden wethouders Steffens-van den Water en Elzakalai regenboogballen uit. Op Coming Out Dag wordt jaarlijks aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel, transgender pf interseksuele (LHBTI) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out.

Het gaat om de teamprestatie, om de doelpunten en de band met elkaar. Niet om (je voorkeur voor) een sekse. Die maakt geen bal uit. Dat was  de boodschap van de wethouders Marjolein Steffens-van de Water en Adam Elzakalai die gisteravond Coming Out dag afsloten met een kort bezoek aan vergaderende bestuurders van verschillende voetbalclubs die bijeen waren in de bestuurskamer van SV Hoofddorp.

Wethouders Steffens-van de Water en Elzakalai deelden regenboogballen uit bij SV Hoofddorp. Foto: Jur Engelchor

Steffens en Elzakalai deelden regenboogballen uit die in goede aarde vielen. Eerder op de dag zijn bij het raadhuis en in verschillende dorpen regenboogvlaggen gehesen. En in het Cultuurgebouw werd een speciaal programma gedraaid in verband met Coming Out dag.