Recreatiegebied Groene Carré krijgt Transavia bos

Op zondag 28 november 2021 werd het startsignaal gegeven voor de aanplant van het ‘Transavia bos’ in recreatiegebied de Groene Carré in Haarlemmermeer. Het bomenplantinitiatief werd opgezet door medewerkers van Transavia in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en gebiedsbeheerder Recreatieschap Spaarnwoude.

Eerste boom

Djèm Verheul kocht met haar ouders, beiden al jaren werkzaam bij Transavia, als eerste een boom en mocht de spits afbijten. In aanwezigheid van Mariëtte Sedee, bestuurslid van Recreatieschap Spaarnwoude en wethouder bij de gemeente Haarlemmermeer, stak Djèm als eerste de schep in de grond voor de aanplant van ongeveer 5000 bomen.

Idee

Bas van Veldhuizen en Esther Kruyswijk, beiden piloot bij Transavia, bedachten het Transavia Bos. Bas van Veldhuizen: “Ik heb meerdere keren bijgedragen aan bomenplantprojecten in het buiten en dacht: waarom niet ook in Nederland?” Esther Kruyswijk: “Dit is pas het begin, we gaan door met planten van bomen.” Transavia verdubbelde het aantal bomen voor iedereen die meedeed. Mariëtte Sedee, wethouder groot groen van Haarlemmermeer en bestuurslid van het Recreatieschap Spaarnwoude is blij met de duizenden bomen.

De bomen leveren een belangrijke bijdrage aan de sfeer van het gebied, een schonere lucht en een gezondere leefomgeving. Een mooie afwisseling tussen een bosvak en het weidse uitzicht op Schiphol maakt de wandeling of fietstocht nog leuker.

De eerste schop gaat de grond in voor het Transavia bos

Op de foto van links naar rechts: Dirk Neelis, financieel directeur Transavia, Mariëtte Sedee, wethouder groot groen en bestuurslid Recreatieschap, Esther Kruywijk, piloot Transavia, Anya Wiersma, voorzitter Stichting Meerbomenplanten van Zen.nl, Djèm Verheul, met zusjes, moeder en vader (het Transaviagezin) en Bas van Veldhuizen, piloot Transavia)

30 nov 2021