Praat mee over de toekomst van Haarlemmermeer

Deel deze pagina
De gemeente Haarlemmermeer werkt elke dag aan een fijne en leefbare plek. Een belangrijk aandachtspunt daarbij is om de gemeente zo duurzaam en bereikbaar mogelijk te houden. Hiervoor wordt een Verkeersstructuurplan (VSP) voor 2040 opgesteld. Want alle ontwikkelingen en ambities in de regio vragen om een gedegen plan voor de toekomst. Om mee te denken over de toekomst van Haarlemmermeer is de input van Haarlemmermeerders van groot belang. Daarom gaat de gemeente graag in gesprek met inwoners die weten wat nodig is om met plezier te blijven wonen in de vertrouwde woonomgeving.

Meepraten

De gemeente Haarlemmermeer is op zoek naar betrokken inwoners die het leuk vinden om over de onderwerpen van het Verkeersstructuurplan mee te denken. Dit gebeurt online op maandag 11 oktober voor Nieuw-Vennep en woensdag 13 oktober voor Hoofddorp, beiden vanaf 20.00 uur. Bij een eerdere bijeenkomst is al gekeken naar problemen, oplossingen en prioriteiten. Dit gesprek over het Verkeerstructuurplan sluit hierop aan en gaat een verder de diepte in. Om nu mee te praten is wel of niet aanwezigheid bij die eerdere avond niet van belang.

Tuibrug Harp van Santiago Calatrava in de Noordelijke Randweg

Tuibrug Harp van Santiago Callatrava in de Noordelijke Randweg. Foto: Danny de Casembroot. 

Puzzelstukken 

Het doel is om samen de puzzelstukken uit diverse visies, agenda’s en studies voor zowel Hoofddorp als Nieuw-Vennep concreet te maken. Samen met inwoners wil de gemeente de verschillende opgaves en uitdagingen in de regio verder inventariseren. Hoe gedragen en bewegen mensen zich in Haarlemmermeer? Welke maatregelen zijn er nodig als er naar alle huidige ontwikkelingen gekeken wordt? Tijdens de bijeenkomsten gaat het om samen nadenken over voor- en nadelen en effecten van mogelijke maatregelen die de komende 10 of 15 jaar genomen zouden moeten worden. Bijvoorbeeld het stimuleren van keuzes voor een andere manier van vervoer en wat is daarvoor nodig?Puzzelstukken

Tijdens de onlineavonden wordt er stil gestaan bij de opzet, de kaders en uitgangspunten en het uiteindelijke doel. Op die manier begint iedereen met dezelfde informatie.

Online

In eerste instantie worden er twee avonden georganiseerd, mogelijk volgt er nog een derde. Tijdens de avonden kunnen Haarlemmermeerders meedenken en meepraten. Zo weet de gemeente wat de inwoners belangrijk vinden voor een fijne woon- en leefomgeving in het jaar 2040. De gemeente bereidt de vragen voor en tijdens de avonden zijn er specialisten van de vakgebieden aanwezig, zodat er een goede discussie gevoerd kan worden.

Hoofddorp en Nieuw-Vennep

Voor Hoofddorp en Nieuw-Vennep worden aparte onlineavonden via teams georganiseerd. Hiervoor worden ook de wijkraden uitgenodigd. Opgeven kan door het sturen van een e-mail. Voor Hoofddorp kan dat naar: VSPHoofddorp@Haarlemmermeer.nl, voor Nieuw-Vennep is het e-mailadres: VSPNieuwVennep@Haarlemmermeer.nl. Vermeld bij inschrijving naam, e-mailadres, leeftijd en wijk of buurt.

 

Gepubliceerd op: 
28 sep 2021