Parkeergarage naast raadhuis Hoofddorp wordt gesloopt

Deel deze pagina
Begin december werd de parkeergarage naast het raadhuis in Hoofddorp gesloten. Uit de laatste periodieke controle van de garage bleek dat er sprake is van corrosie in de stalen delen en scheurvorming aan de bovenkant van de betonvloeren. Omdat de garage tijdelijk was en de herstelkosten ervan te hoog zijn, wil het college van B&W de parkeergarage slopen. Daarover is de gemeenteraad vandaag in een brief geïnformeerd.

Parkeren in en rond het Stadscentrum Hoofddorp kan nog steeds. Wie de parkeerroute volgt vanaf de rotonde Beursplein via de Kruisweg, Wilhelminalaan, Burgemeester van Stamplein naar de Hoofdweg en vice versa, komt verschillende parkeergarages en – terreinen tegen. Ook komen na de sloop de 200 parkeerplaatsen op het terrein waarop de garage staat beschikbaar. Op dit zogenaamde maaiveld kunnen straks een aantal extra parkeerplaatsen worden toegevoegd op de groenstrook aan de rand van het terrein en op de plek waar nu de oprit ligt.  

parkeeroverzicht_stadscentrum_hoofddorp.png

Kaartje met overzicht van de parkeerroute. 

Sloop

Er is gekeken naar drie verschillende opties: de garage herstellen, plaatsing van een tijdelijke garage of de garage slopen en parkeren op het maaiveld behouden. De eerste twee opties blijken te duur. Bovendien zou de tijdelijke garage sowieso plaats maken voor de ontwikkelingen in het Stadcentrum Hoofddorp (nieuw gemeentehuis en woningbouw). Daarom kiest het college er nu voor de garage te slopen. Naar verwachting is de sloop in november 2021 afgerond. Dan is ook het parkeren op maaiveld hier weer beschikbaar. 

Lees hier meer over Stadscentrum Hoofddorp
 

 

Gepubliceerd op: 
17 feb 2021