Parkeergarage naast raadhuis in Hoofddorp gesloten

Het is niet meer mogelijk om te parkeren in de tijdelijke parkeergarage naast het raadhuis in Hoofddorp. Parkeren in het Stadscentrum kan wel op het parkeerterrein aan de Binnenweg en in de diverse parkeergarages: Polderpleingarage, Garage Winkelcentrum Hoofddorp, Garage Primark en Centrumgarage.

Parkeren in en rond het Stadscentrum Hoofddorp kan nog steeds. Er is voldoende ruimte op het Binnenwegterrein en in de diverse parkeergarages: Polderpleingarage, Garage Winkelcentrum Hoofddorp, Garage Primark en Centrumgarage.

De parkeergarage naast het raadhuis maakt plaats voor de ontwikkelingen in het Stadcentrum Hoofddorp (nieuw gemeentehuis en woningbouw). De garage werd regelmatig gecontroleerd op veiligheid van de constructie.

Sloop

Omdat de sloop is uitgesteld, werd nu een extra controle uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat er sprake is van corrosie in de stalen delen en scheurvorming aan de bovenkant van de betonvloeren. De gemeente Haarlemmermeer heeft daarom besloten om de parkeergarage nu te sluiten.

De komende week zal het college van B&W besluiten of er groot onderhoud uitgevoerd zal worden, of de garage vooruitlopend op de ontwikkelingen gesloopt zal worden.

Lees meer over Stadscentrum Hoofddorp.

4 dec 2020