Opknapbeurt voor Spoorzicht-Noord

Op het bedrijventerrein Spoorzicht-Noord in Nieuw-Vennep laat de gemeente de komende jaren trottoirs, wegen en verlichting aanleggen. Ook wordt de riolering opgeknapt. Het terrein is verwaarloosd. Ondernemers op Spoorzicht hebben daar veel last van.

De gemeente Haarlemmermeer heeft de openbare delen van het bedrijventerrein dit najaar gekocht om de verwaarlozing te kunnen aanpakken. Zo is het mogelijk om de situatie voor ondernemers te verbeteren. Die situatie is ontstaan doordat de eigenaar van het bedrijventerrein in 2011 failliet is gegaan. Tot dit najaar kon de gemeente het gebied niet kopen en dus ook niet zorgen voor onderhoud aan de riolering en het groen of de wegen en het aanleggen van verlichting.

Bedrijventerrein Spoorzicht-Noord

Het bedrijventerrein Spoorzicht-Noord. Foto: gemeente Haarlemmermeer.

Riolering
Het is de bedoeling dat in 2021 de grootste problemen voor de bedrijven van Spoorzicht-Noord worden verholpen. Er wordt gestart met het aanpakken van de riolering omdat de ondernemers wateroverlast ervaren en tot nu toe op eigen kosten het riool moesten laten leegzuigen. De ondernemers van het andere deel van Spoorzicht hebben veel overlast van rommel en vuil vanuit Spoorzicht-Noord. De opknapbeurt van het terrein gaat verder in 2022 en 2023.

18 dec 2020