Ontdek Hoofddorp op zondag 29 september

Deel deze pagina
Na twee succesvolle eerdere edities, organiseert citymarketing Haarlemmermeer dit jaar opnieuw Ontdek Hoofddorp. Op zondag 29 september van 7.00 tot 1.00 uur de volgende dag zijn er voor inwoners en bezoekers in Hoofddorp weer heel veel leuke, bijzondere en verrassende activiteiten. Organisaties en bedrijven die mee willen doen, kunnen zich nog aanmelden tot en met vrijdag 31 mei.

Met je knuffel naar het teddyberenhospitaal, trouwen voor één dag, zaadbommen maken, yoga met je hond of met leuke schrijfoefeningen een zin maken die je aan je theezakje zou willen hangen. Het is een kleine greep uit de meer dan 50 activiteiten die een breed scala aan organisaties en bedrijven vorig jaar aanbood tijdens Ontdek Hoofddorp. En wie weet worden het er dit jaar nog meer. Winkels, cafés en culturele instellingen zijn van harte uitgenodigd mee te doen. Drie organisaties vertellen waarom zij deelnemen.

Teddyberenhospitaal tijdens Ontdek Hoofddorp 2018

Een patiënt wordt behandeld in het teddyberenhospitaal tijdens Ontdek Hoofddorp 2018. Foto: Renata Jansen-Fotografie

Voorlichting

De brandweer in Hoofddorp geeft net als vorig jaar rondleidingen en demonstraties. “Wij laten graag zien wie wij zijn en wat wij doen”, zegt Annette Klitsie van de brandweer. “Vorige keer was een groot succes, met zo’n vierhonderd bezoekers. Het vraagt wel wat van je organisatie maar het is hartstikke leuk. Tegelijk maken we van de gelegenheid gebruik om voorlichting te geven. We vertellen wat je kunt doen om brand te voorkomen en wat je bijvoorbeeld moet doen bij vlam in de pan. Een win-winsituatie dus.”

Méér dan een gebouw

Ook het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein is weer van de partij. Onno Blom van het Cultuurgebouw: “Vorig jaar hadden we een internationale theetuin met theegebruiken en –ceremonies uit allerlei landen. ’s Avonds konden bezoekers in Poppodium Duycker luisteren naar lokale bandjes in hun oefenruimtes en op de podia. Het programma van dit jaar staat nog niet vast, het wordt in iedere geval iets met diversiteit. Doel is te laten zien dat wij méér zijn alleen een stenen gebouw, dat hier heel veel moois valt te ontdekken op het gebied van kunst en cultuur: bij Pier K, in de schouwburg, de bibliotheek, bij Poppodium Duycker en Podium voor Architectuur.”

‘We hebben ook een mooi restaurant’

Thijs Raemaekers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport aan de Taurusavenue: “We hebben goede zakelijke contacten binnen Haarlemmermeer en ook internationaal, maar we vinden het ook leuk om inwoners kennis te laten maken met ons hotel. Tijdens Ontdek Hoofddorp geven we een kijkje achter schermen: in de kamers, de vergaderzalen en het restaurant, maar ook in de keuken, de opslagruimten, de kantine voor het personeel en de kantoren. Het is een interactieve rondleiding met vragen en leuke weetjes. Bijvoorbeeld hoeveel eieren er per dag doorheen gaan. Voor ons is het ook een manier om te laten zien dat we een mooi restaurant hebben met groot terras. Mensen denken niet zo snel aan een hotel als ze uit eten gaan, maar iedereen is hier van harte welkom!”

Meedoen?

Organisaties en bedrijven die mee willen doen, kunnen zich tot en met vrijdag 31 mei aanmelden bij citymarketing@haarlemmermeer.nl. Van de deelnemende organisaties wordt verwacht dat ze een bijzondere activiteit organiseren, iets wat hier niet dagelijks te doen is. Citymarketing Haarlemmermeer verzorgt de pr voor Ontdek Hoofddorp door middel van advertenties in kranten, posters in abri’s, stickers op bussen, borden langs de weg enzovoort. Organisaties kunnen daarnaast natuurlijk zelf hun eigen pr voeren.

 

Gepubliceerd op: 
20 mei 2019