Onderzoek naar veiligheid en leefbaarheid in de buurt

Het is weer tijd voor het invullen van veiligheidsmonitor: een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van de gemeente en de politie in de verschillende buurten en wijken in Haarlemmermeer. Niet iedereen krijgt een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. De inwoners die dat wel krijgen, ontvangen per post het verzoek van I&O Research om de vragenlijst in te vullen.

De mening van de inwoners kan bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in de buurt. In Haarlemmermeer zijn bijna 4000 willekeurig gekozen inwoners voor het onderzoek geselecteerd.

De mening van de inwoners kan bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in de buurt. Foto: Margo Oosterveen

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het opstellen en evalueren van het veiligheidsbeleid. Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk inwoners die de uitnodiging krijgen ook echt meedoen aan het onderzoek.

Het onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint rond 15 augustus. Deelname aan het onderzoek kan via internet of schriftelijk. Dit onderzoek is in de loop van de jaren al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd. De resultaten worden in maart 2020 verwacht.

30 jul 2019