Omgevingsvergunning Westerdreefkwartier ter inzage tot 17 april

Deel deze pagina
Het college van burgemeester en wethouders heeft een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van 136 woningen aan de Westerdreef in Nieuw-Vennep. Het besluit ligt van vrijdag 5 maart tot zaterdag 17 april 2021 ter inzage op officielebekendmakingen.nl. In het besluit staan de mogelijkheden om bezwaar te maken.

Het Westerdreefkwartier is onderdeel van het Pionier-Bolsterrein in Nieuw-Vennep. Het Pionier-Bolsterrein verandert de komende jaren van een bedrijventerrein in een gemengd woon-werkgebied. De ontwikkelaar van het Westerdreefkwartier is Van Wijnen. Dit is het eerste project op het terrein waar eerst drukkerij ARGO stond, op de hoek van de Venneperweg en de Westerdreef. Het besluit over de omgevingsvergunning is te bekijken op officielebekendmakingen.nl

Westerdreefkwartier gezien vanuit de lucht

Impressie van het Westerdreefkwartier. Afbeelding: Van Wijnen

Plan Westerdreefkwartier

Het plan van het Westerdreefkwartier bestaat uit zes grondgebonden woningen aan de Westerdreef en 130 appartementen aan het Westerkwartier en de Venneperweg, waarvan 40 sociale huurwoningen. De appartementen komen rondom een binnentuin te liggen. In de binnentuin komt groen en een speeltuin.

Masterplan Pionier-Bolsterrein

De samenwerking tussen gemeente Haarlemmermeer en Van Wijnen loopt vooruit op het masterplan voor het Pionier-Bolsterrein. Het concept-masterplan is waarschijnlijk voor de zomer van 2021 gereed, dan bespreekt de gemeente Haarlemmermeer het concept-masterplan met bewoners en andere betrokkenen. Hierover volgt later meer informatie. Daarna wordt het concept-masterplan verder aangepast, waarna de gemeenteraad een besluit zal nemen over het plan. 

Lees hier meer over het Pionier-Bolsterrein.

Gepubliceerd op: 
11 mrt 2021