‘Nog fijnere plek voor mens en dier’

Rondom kinderboerderij De Hoeve in het wandelbos zijn de werkzaamheden in volle gang. “Daar moeten we even doorheen, maar het wordt hier straks prachtig”, aldus Brenda Meinders van de kinderboerderij.

De lammetjes zijn net geboren. Mooi nieuws dus, maar het is niet de enige reden voor vreugde op de kinderboerderij. Een van de drie beheerders, Brenda, vertelt:

“We zijn heel blij dat de omgeving anders ingericht wordt. Dit is een prachtige plek, maar we lagen nogal verscholen in het wandelbos. Nu het oude dorpshuis weg is, zijn we al een stuk zichtbaarder. Door de nieuwe inrichting worden we straks nog beter bereikbaar en zijn we veel meer onderdeel van het dorp.”

Brenda Meinders bij kinderboerderij De Hoeve

Bomen verplant

De werkzaamheden rond De Hoeve zijn in februari gestart. Het weiland wordt naar de andere kant van de kinderboerderij verplaatst. Op de plek waar het weiland nu ligt komen korfbalvelden en petanquebanen. Ook het gebied aan de voorzijde van de kinderboerderij krijgt een andere inrichting. Brenda lacht:

“Begin maart hebben ze met een soort shovel vanaf ons weiland acht bomen daarheen verplant. Een spectaculaire operatie. Het is wel even wennen om de bomen die we zo lang kennen opeens op een ander plek te zien staan”

Strakker

De werkzaamheden zijn het begin van de omvorming van het wandelbos tot het nieuwe Park Quatrebras. De plannen zien er mooi uit, vindt Brenda.

“Het wordt een stuk strakker, en met veel water. Rondom de kinderboerderij komt een wandelpad en een watergang met een brug naar de nieuwe woningen die gebouwd gaan worden.”

Kinderen die daar komen te wonen hebben straks dus de geiten schapen, ezels, pony, konijnen en kippen bij wijze van spreken in hun achtertuin.

Luisteren

“De gemeente en de architect luisteren goed naar ons. Ze houden rekening met onze wensen en overal is over te praten. Heel blij zijn wij met de nieuwe schuilhutten die er komen voor de dieren. En dat het speelveldje wordt vergoot, is ook geweldig. Zo kunnen we straks een nog fijnere plek zijn voor mens en dier.”

Aldus Brenda. Aan het einde van het jaar zijn de kinderboerderij, korfbalvelden en petanquebanen naar verwachting klaar.

“Voor de kinderboerderij gaat het om een tijdelijke situatie. Het zal nog wel een paar jaar duren voordat hier alles echt definitief klaar is.”

Het is dus nog even doorbijten, maar dat hebben ze er wel voor over.

“En de voorman van de aannemer houdt ons goed op de hoogte van de werkzaamheden.”

Park Quatrebras is onderdeel van de gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp na de omlegging van de A9. Meer informatie op Haarlemmermeergemeente.nl/badhoevedorp en facebook.com/badhoevedorpinontwikkeling.

21 mrt 2017