Nieuwe bruggen kruising Hoofdweg/Bennebroekerweg geopend

Deel deze pagina
Onder een feestelijke confettiregen opende Marjolein Steffens-van de Water maandag 16 december 2019 de vier nieuwe bruggen bij het kruispunt Bennebroekerweg/Hoofdweg in Hoofddorp. Nadat de kruising acht maanden afgesloten is geweest, kan al het verkeer er nu weer gewoon overheen.

Nieuw stukje infrastructuur

De nieuwe combinatie van vier bruggen vervangt een stelsel van zeven bruggen. Die waren sterk verouderd. De bruggen zijn voor een deel eigendom van de gemeente en van de provincie Noord-Holland. Deze heeft ook bijgedragen aan de financiering van dit nieuwe stukje infrastructuur in Haarlemmermeer. 

De feestelijke opening met confetti

De feestelijke confettiregen bij de opening van de bruggen. Foto: Kees van der Veer

Kruispunt ook vernieuwd

Het kruispunt is tegelijk met de bruggen vernieuwd. Ruimtelijk en verkeerskundig vormen de kruising en de bruggen nu één geheel. De bouwer is aannemer Vobi uit Vinkeveen en het ontwerp is van Zwarts & Jansma Architecten uit Amsterdam.

Bouwtijd fors ingekort

De werkzaamheden zijn begonnen in april van dit jaar. Al die tijd is dit gebied voor verkeer afgesloten geweest, fietsers uitgezonderd. Op deze manier kon de bouwtijd fors worden ingekort en daarmee ook de periode van verkeershinder. De werkzaamheden zijn binnen de geplande tijd afgerond. 
 

Gepubliceerd op: 
17 dec 2019