Nieuw wijkkantoor voor De Waterwolf in Overbos

Dichter bij de inwoners staan en zichtbaar, herkenbaar en aanspreekbaar voor hen zijn. Dat doel is gediend met het nieuwe wijkkantoor van De Waterwolf in de Hoofddorpse wijk Overbos. De Waterwolf onderhoudt in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer de openbare buitenruimte.

Hugo Dullemont, controller van De Waterwolf, noemt nog een heel praktische reden voor het nieuwe kantoor, dat woensdag officieel is geopend door wethouder Marjolein Steffens-van de Water (Fysieke Leefomgeving): “Onze medewerkers hoeven minder heen en weer te rijden. We kunnen dus nog efficiënter werken.”

Twee medewerkers an De Waterwolf in oranje hesjes op straat. De een staat bij een takelwagen, de ander is bezig met een verkeersbord.

Medewerkers van De Waterwolf op straat aan het werk. Foto: Margo Oosterveen

Eigendom van de gemeente

De Waterwolf heeft zo’n 75 medewerkers in (vaste) dienst. Dit loopt gedurende het tweede en derde kwartaal via flexcontracten op tot zo’n honderd medewerkers. De onderneming is in 1997 opgericht en is een gevolg van het besluit om het onderhoud van de openbare buitenruimte te privatiseren. De Waterwolf is sinds 2008 volledig eigendom van de gemeente Haarlemmermeer. De grootste afnemer van de onderneming is de gemeente Haarlemmermeer met een aandeel van 98 procent in de omzet.

En nog veel meer

De Waterwolf houdt zich bezig met zeer uiteenlopende zaken in de openbare buitenruimte. Van aanleg en onderhoud van straten en borden en van het openbaar groen tot beheer en onderhoud van de vijf gemeentelijke begraafplaatsen, speelvoorzieningen, rioleringen, straatverlichting, verkeersregelinstallaties, parkeerautomaten, waterpartijen en nog veel meer.

De Waterwolf is ook een erkend leerbedrijf voor jongeren die een BBL-traject volgen. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. De Waterwolf verschaft deze jongeren, van wie een aantal bij de opening van het wijkkantoor was, een leerwerkplek.

Hart van het werkgebied

De Waterwolf heeft nog een kantoor in Spaarndam. Of er na het wijkkantoor in Overbos nog meer zullen volgen, kan controller Hugo Dullemont niet zeggen. “We hebben daar geen concrete plannen voor. Of en waar we nog meer kantoren zouden willen, is afhankelijk van ons werkgebied en de huurmogelijkheden die zich daar aandienen. In het geval van Overbos deed zich deze kans aan de Liesbos voor. Die hebben we met beide handen aangegrepen, want Overbos is voor De Waterwolf het hart van ons werkgebied.”

26 sep 2019