Mogelijke locaties flexwonen Nieuw-Vennep bekend

Deel deze pagina
Haarlemmermeer heeft twee locaties aangewezen in Nieuw-Vennep, waar flexwonen mogelijk gemaakt kan worden. Deze keuze is mede gemaakt op basis van een advies van de dorpsraad. Het gaat om het leegstaande terrein aan de Oosterdreef naast de volkstuinen en het leegstaande gebouw op Sarabande 7a.

Flexwoningen

Flexwoningen bieden een tijdelijke oplossing voor de woningnood. Deze woningen worden gerealiseerd naast de ontwikkeling van andere woningbouwprojecten. In Hoofddorp zijn al drie flexwoonlocaties in gebruik, namelijk de Lutulistraat, de Etta Palmstraat en de Kaj Munkweg. De druk op de woningmarkt blijft erg groot. De uitbreiding van het aantal flexwoningen helpt spoedzoekers, starters, jongeren (23+) en vergunninghouders sneller aan woonruimte. Daardoor komt er meer ruimte op de woningmarkt voor andere woningzoekenden. In Nieuw-Vennep zal op de locatie Oosterdreef, ten zuiden van de volkstuinen worden gestart met de planvorming voor de bouw van circa 60 woningen. Het leegstaande gebouw op Sarabande wil de gemeente ombouwen naar tien tot 28 woningen. 

Tijdelijk schoolgebouw basisschool 't Venne, Nieuw-Vennep

Tijdelijk schoolgebouw basisschool 't Venne, Nieuw-Vennep. Foto: Jur Engelchor

Oosterdreef

Oosterdreef, nabij het station, naast de volkstuinen
 

Participatie

Met de aanwijzing van deze locaties is de gemeente een stap verder met het realiseren van flexwoningen. De volgende stap is dat het participatieproces wordt ingericht. De locaties en het aantal woningen staan vast. Hoe de verdere inrichting vorm krijgt, wordt samen met de omwonenden en de dorpsraad afgestemd. Ideeën hierover zijn nu al welkom.  

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Haarlemmermeer

Ideeën of vragen kunnen ook worden gestuurd naar flexwonen@haarlemmermeer.nl

Lees ook het artikel Tijdelijke woningen als oplossing voor druk op de woningmarkt op InforMeer

 

Gepubliceerd op: 
16 sep 2020