Ministerraad besluit Marianne Schuurmans voor te dragen als nieuwe burgemeester

Deel deze pagina
Marianne Schuurmans-Wijdeven wordt de nieuwe burgemeester van Haarlemmermeer. De ministerraad heeft vandaag op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten haar voor te dragen voor benoeming.

De benoeming gaat in op 10 juli 2019. Dan installeert de Commissaris van de Koning van Noord Holland, A.Th.H. (Arthur) van Dijk, mevrouw Schuurmans in een buitengewone openbare vergadering van de gemeenteraad. Mevrouw Schuurmans is nu nog burgemeester van Lingewaard, sinds 2013. Marianne Schuurmans is lid van de VVD.

De gemeenteraad van Haarlemmermeer besloot 3 juni om Marianne Schuurmans voor te dragen als burgemeester. Deze voordracht is nu door de ministerraad bekrachtigd. 

Marianne Schuurmans volgt Onno Hoes op die sinds november 2017 waarnemend burgemeester was eerst van de oude, en sinds 1 januari 2019 van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer (ontstaan door de fusie van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer). 

De installatie van Marianne Schuurmans is openbaar. Gezien het grote aantal genodigden zijn er alleen plaatsen in de Burgerzaal van het Raadhuis in Hoofddorp. De installatie is ook live te volgen via https://gemeenteraad.haarlemmermeer.nl

De gemeenteraad nam donderdagavond 4 juli in een bijzondere openbare vergadering afscheid van Onno Hoes. 

Gepubliceerd op: 
5 jul 2019