‘Metropolitane fietsroutes’ goed op weg

De gemeente Haarlemmermeer werkt binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) samen aan veel verkeers- en vervoersprojecten. En niet voor niets. Samen bereiken we meer op het gebied van filebestrijding, sneller openbaar vervoer en betere fietsvoorzieningen. Voor dat laatste wordt onder andere gewerkt aan een netwerk van fietsroutes in de regio: de zogenaamde metropolitane fietsroutes. Snelle, veilige, en herkenbare fietsroutes voor afstanden tot ongeveer 20 km.

Deze fietsroutes dragen bij aan een goed bereikbare, duurzame en gezonde regio. Wethouder Marja Ruigrok:

Met deze projecten krijgen we nog meer fietsroutes én een betere kwaliteit. Alles voor de fietser!

Resultaat in Haarlemmermeer

In 2018 ondertekenden de Vervoerregio Amsterdam, provincies Noord-Holland en Flevoland, gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam en Rijkswaterstaat een intentieverklaring om deze routes te realiseren, in 2020 kwam er een actualisatie en in 2025 moet het netwerk klaar zijn. Het afgelopen jaar zijn in Haarlemmermeer een aantal mooie resultaten geboekt. Zo is in Halfweg de fietsbrug bij de oude suikerfabriek aangelegd samen met twee fietsstraten. Daarnaast is binnen het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer Schiphol-Aalsmeer een fietsonderdoorgang bij de Aalsmeerderbrug gekomen.

Fietsbrug bij Halfweg

Fietsbrug bij Halfweg. Foto: Martijn Sargentini.

Kaartje van het fietsnetwerk

Kaartje van het fietsnetwerk.

Dit jaar wordt gewerkt aan het ontbrekende deel tussen de Zoete Inval en de Weerenweg in Halfweg op de route F200 tussen Haarlem en Amsterdam. En wordt begonnen met het fietsproject Kruisweg in Hoofddorp.

Meer informatie?

Het project Metropolitane Fietsroutes is een onderdeel van de MRA Agenda en de Vervoerregio Amsterdam is coördinator. In de MRA werken twee provincies, 32 gemeenten en de Vervoerregio Amsterdam vanuit een gedeelde visie aan een krachtige, innovatieve economie, snellere verbindingen en voldoende en aantrekkelijke ruimte voor wonen, werken en recreëren. Meer informatie is ook te vinden op de website van de metropoolregio Amsterdam

16 apr 2021