Meepraten over centrum Badhoevedorp

Badhoevedorp krijgt een echt dorpshart: een dorpsplein met daaromheen woningen, winkels en horeca. Hoe gaan het dorpsplein en de gebouwen er straks uitzien? Badhoevedorpers kunnen hun wensen en ideeën delen via jouwbadhoevedorp.nl.

Het centrum van Badhoevedorp is hard toe aan verbetering. Nu de oude A9 is verlegd, kan een jarenlange wens van inwoners in vervulling gaan: een echt dorpshart met een dorpsplein. Er is een ontwerp gemaakt voor een compact centrum met een dorpsplein, woningen, winkels en horeca. In dit ontwerp staat nog niet hoe het plein en de gebouwen er precies uit gaan zien. De gemeente wil graag de wensen en ideeën van inwoners en ondernemers hierover horen. Hoe willen zij het plein gebruiken? En wat voor uitstraling moeten de gebouwen krijgen?

Straat in winkelcentrum Badhoevedorp waarin een vraagteken is geplaatst

Vraagtekens op straat wijzen inwoners op jouwbadhoevedorp.nl waar zij hun wensen en ideën voor het dorpsplein kunnen delen. Beeld: Henk Roolvink.

Jouwbadhoevedorp.nl

Alle inwoners en ondernemers van Badhoevedorp ontvangen deze week een brief met daarin een uitnodiging om hun wensen voor het dorpshart te delen via jouwbadhoevedorp.nl. Dat kan in ieder geval tot eind juli. Ter inspiratie staan op de website filmpjes met korte straatinterviews waarin Badhoevedorpers vertellen hoe zij het nieuwe dorpsplein voor zich zien. Komen mensen er online niet uit of willen ze liever in gesprek? Dat kan ook. Zij zijn welkom op dinsdag 9 juli tussen 17.00-20.00 uur in het dorpshuis aan de Snelliuslaan 35. Medewerkers van de gemeente staan hen graag te woord.

‘Doe vooral mee’

Verantwoordelijk wethouder Mariëtte Sedee: “Heel fijn dat de participatie voor de invulling van het dorpsplein nu van start gaat. Ik wil graag van zoveel mogelijk Badhoevedorpers, inwoners en ondernemers, horen hoe zij denken dat het plein en de gebouwen eruit zouden moeten zien en welke sfeer zij belangrijk vinden. We maken Badhoevedorp immers samen. Dus doe vooral mee en laat uw ideeën achter op jouwbadhoevedorp.nl.”

Meerdere ontwerpen

De gemeente bekijkt alle ideeën en suggesties en wat voor dorpsplein en gebouwen de meeste mensen willen. Iedereen die zich heeft ingeschreven op jouwbadhoevedorp.nl krijgt hierover bericht. Een ontwerper gaat daarna met de ideeën aan de slag. Vervolgens worden meerdere ontwerpen gepresenteerd op jouwbadhoevdorp.nl. Inwoners en ondernemers kunnen dan hun favoriete ontwerp kiezen.

4 jul 2019