Mantelzorgen? Dat verdient een bloemetje

Deel deze pagina
De afgelopen dagen werden zo’n 2400 mantelzorgers in Haarlemmermeer verrast met bloemen uit handen van de medewerkers van Mantelzorg & Meer en MEEAZ. Dit leverde blije en ook emotionele reacties op.

Door de coronacrisis is het ook voor de mantelzorgers een lastige tijd. De zorg is intensiever, maar ook leven er zorgen over besmetting, ook van je naasten. “We willen de mantelzorgers laten weten dat we aan ze denken en ze waarderen”, vertelt Mieke Booij, wethouder zorg.

“Bovendien is het aanbieden van de bloemen niet alleen een verrassingsmoment, maar ook een gelegenheid om te horen hoe het met hen gaat. Dit vinden we in deze tijd extra belangrijk. Mantelzorgers kunnen rekenen op onze steun.” 

Mevrouw De Jong krijgt een bloemetje

Mevrouw De Jong uit Hoofddorp kreeg een bloemetje. Foto: Margo Oosterveen

Mevrouw de Jong uit Hoofddorp is mantelzorger voor haar echtgenoot. Uit handen van Mantelzorg & Meer en Rabobank als sponsor ontvangt zij een roos. 

Ondersteuning van mantelzorgers 

Mantelzorgers zijn vaak dag en nacht bezig om voor een dierbare met een beperking of chronische ziekte te zorgen. Via Mantelzorg & Meer biedt de gemeente ondersteuning, zoals begeleiding, cursussen en gesprekken met specialisten. Ben je mantelzorger en wil je meer informatie? Bekijk dan de website Meer voor Elkaar

 

Gepubliceerd op: 
20 mei 2020