Maatregelen met Pasen

Deel deze pagina
Pasen is bij uitstek een weekend om eropuit te trekken. Maar dat is nu geen goed idee. Ook voor het paasweekend geldt: blijf zoveel mogelijk thuis. Een ommetje maken, hardlopen of fietsen kan, maar doe dit bij voorkeur alleen en vermijd drukke plekken. Houd altijd 1,5 meter afstand van anderen. Dit paasweekend zijn er extra maatregelen. De spottersplaats bij de Polderbaan is afgesloten.

Deze maatregelen zijn er nu. Als er nieuwe maatregelen komen, worden die toegevoegd.

Haarlemmermeer

  • De spottersplaats bij de Polderbaan van Schiphol is dit paasweekend afgesloten. Van vrijdag 10 tot en met maandag 13 april staan er hekken op de toegangsweg (IJweg) en de twee fietspaden ernaartoe. Het heeft dus geen zin om naar de spottersplaats te komen. Alleen de bewoners en landbouwvoertuigen mogen erdoor.
Twee mannen op een spottersplek kijken naar een vliegtuig

De spottersplaats bij de Polderbaan is dit weekend afgesloten.

  • Vermijd drukke plaatsen als het Haarlemmermeerse Bos, de Toolenburgerplas en andere recreatieve plekken. Er wordt extra gecontroleerd door politie en gemeentelijke handhavers. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete.

Regio

  • Buitenplaats Elswout in Overveen is tijdelijk dicht.
  • Vermijd Nationaal Park Zuid Kennemerland.
  • Gemotoriseerd verkeer wordt geweerd op de belangrijke toegangswegen naar Zandvoort, Bloemendaal en Vogelenzang. De grote parkeerplaatsen aan zee zijn afgesloten. 
  • (Update 12 april) Om drukte bij de bloemenvelden te voorkomen, zijn verschillende lokale wegen in de Bollenstreek afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en wielrenners.

 

Gepubliceerd op: 
10 apr 2020