L’Oréal blijft in Haarlemmermeer en verhuist naar Park 20|20

Deel deze pagina
De gemeente Haarlemmermeer zet zich al jaren succesvol in voor een goed vestigingsklimaat. Dit zorgt ervoor dat veel bedrijven een plek vinden in onze gemeente en hier ook willen blijven.  Een goed voorbeeld hiervan is L’Oréal. Het bedrijf is verhuisd en heeft besloten om ook haar nieuwe Benelux hoofdkantoor in Hoofddorp te houden. Vanwege haar duurzaamheidsdoelstellingen en de nabijheid van klanten.

De onderneming die actief is op het gebied van schoonheidsproducten verhuisde eind oktober naar het Share Building op Park 20|20 in Hoofddorp. Dit nieuwe gebouw is een van de meest duurzame kantoren van Europa en biedt medewerkers van L'Oréal een moderne en groene werkomgeving. 

Focus op duurzaamheid  

Vorig jaar lanceerde het bedrijf met het L'Oréal For the Future-project haar doelen voor duurzaamheid. Om deze doelen in Nederland te kunnen bereiken, werd het voor het bedrijf belangrijk om te verhuizen naar een duurzamer kantoor. Het nieuwe kantoor bevindt zich op het eerste Cradle-to-Cradle-bedrijventerrein ter wereld, Park 20|20. Dit betekent dat het is gebouwd met hergebruikte materialen en producten. Ook kent het kantoor een duurzaam ontwerp, een ecologische aanpak en gesloten systemen voor energie (zonne-installatie) en water. 

Marius van Haaren, directeur Public Affairs bij L’Oréal Nederland is enthousiast:

“We willen onze medewerkers een moderne manier van werken bieden in een omgeving waar zij goed kunnen presteren en waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Flexibel, wendbaar en activiteitgericht werken is een trend die verder wordt versneld door de Covid-19-crisis. Het kantoor op Park 20I20 biedt ons de modernste faciliteiten voor deze manier van werken.”

Het nieuwe kantoor ligt zeer dicht bij de vorige locatie in Hoofddorp, Beukenhorst Zuid, in Haarlemmermeer. Beide locaties, zowel de huidige als de vorige, liggen op loopafstand van het treinstation van Hoofddorp, dat een goede verbinding heeft met de rest van Nederland en Europa. Ook Schiphol ligt nabij, vanuit daar zijn uitstekende treinverbindingen met bijvoorbeeld Parijs, een belangrijke bestemming aangezien het internationale hoofdkantoor van L’Oréal daar is gevestigd. “Reizen met de trein is handig en met onze focus op duurzame manieren van reizen, is het ook heel logisch”, zegt van Haaren. 

Nabijheid van klanten  

"We hebben besloten om ons kantoor in Hoofddorp te houden vanwege de nabijheid van onze klanten”, geeft van Haaren aan. De gemeente Haarlemmermeer maakt deel uit van de economische motor van Nederland (de Randstad) en de meeste regionale klanten van L'Oréal zijn dichtbij. Korte reistijden naar klanten ondersteunen het doel van het bedrijf om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, wat ook in overeenstemming is met hun duurzaamheidsdoelstellingen. 

Het nieuwe pand van L'Oréal

Het nieuwe kantoor van L'Oréal. Park 20|20 is het eerste Cradle-to-Cradle-bedrijventerrein ter wereld. Foto: L'Oréal

Wethouder Marja Ruigrok (Economie & Innovatie):

 “Ik ben blij dat L’Oréal heeft besloten om voor hun nieuwe huisvesting opnieuw voor Haarlemmermeer te kiezen. Als je als bedrijf specifiek op zoek bent naar een duurzame en vernieuwende locatie met uitstekende verbindingen, dan is Park 20|20 in Hoofddorp de ideale plek om je te vestigen.”

Samen met partners

Haarlemmermeer maakt deel uit van een bloeiend ecosysteem van bedrijven en kennisinstellingen. In een ecosysteem werken verschillende partijen met elkaar samen aan onderzoek en innovatie. Denk daarbij aan de grote bedrijven, startups, talentvolle onderzoekers en ondernemers, universiteiten, financiers en overheden. “Belangrijke stakeholders zoals VNO-NCW in Den Haag, de grootste werkgeversorganisatie van Nederland, zijn niet ver weg. Ook de NCV, de vereniging van fabrikanten en importeurs van cosmetica, in Zeist is voor ons een zeer belangrijk platform. Dit zijn instellingen die vooroplopen in vergelijking met hun Europese zusterorganisaties ”, zegt van Haaren.  

Daarnaast is hij blij met de goede samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer: “We hebben een stem en de gemeente ondersteunt ons om in contact te komen met belangrijke stakeholders, wat het erg prettig maakt dat ons nieuwe duurzame kantoor in hetzelfde gebied blijft."

Betrokken bij buurt

Het bedrijf is ook betrokken bij de directe omgeving waarin haar zakelijke activiteiten plaatsvinden. Zo deden medewerkers op 18 oktober mee aan de jaarlijkse ‘Citizen Day’ (Burendag). Zij zamelden voedsel in voor de voedselbank, hielpen bij bejaardentehuizen en verzamelden afval.

Gepubliceerd op: 
17 nov 2021