Leerlingen basisschool de Twickel trappen verkeersexamen af 

Deel deze pagina
Vanmorgen vlagde wethouder Verkeer en Vervoer Marja Ruigrok de eerste deelnemers aan het praktisch verkeersexamen weg. Tot en met 18 juni 2021 vindt het praktisch verkeersexamen voor de groepen 7 en 8 weer plaats. Dit jaar met aangepaste maatregelen. Er doen 52 scholen en ruim 3300 leerlingen mee en er zijn 7 verschillende routes uitgezet. De leerlingen van groep 7 van basisschool de Twickel waren de eerste die van start gingen.

De scholieren fietsen zowel in hun eigen school- en leefomgeving als in voor hen minder bekend terrein. Punten waar op gelet wordt zijn: richting aangeven en over de schouder kijken, goed rechts fietsen, maximaal met twee naast elkaar fietsen en het goed toepassen van de verkeersregels in de praktijk. Al eerder legden de leerlingen het landelijk digitaal verkeersexamen af om te toetsen hoe het zit met kennis wat betreft verkeersregels en verkeersborden. Natuurlijk is het belangrijk dat iedereen op een veilige fiets het verkeersexamen doet. Daarom wordt iedere fiets vooraf gecheckt. Daar helpen ook dit jaar weer de vrijwilligers van de Fietsersbond Haarlemmermeer bij. Kleine reparaties lossen ze meteen op. Want alleen op een goedgekeurde fiets mag een leerling aan het examen deelnemen.  

verkeersexamen

Er doen 52 scholen en ruim 3300 leerlingen mee met het praktisch verkeersexamen. Foto: Jur Engelchor

Het verkeersexamen wordt dit jaar georganiseerd door OnderwijsAdvies, Traffic Support, Verkeersexamenbureau en vrijwilligers van de Fietsersbond, de Meerwinkel en Repair Café in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer. De Vervoerregio Amsterdam zorgt voor de financiering van het van verkeersexamen.   

Gepubliceerd op: 
9 apr 2021