Laat je verrassen tijdens huiskamerfestival Gluren bij de Buren

Deel deze pagina
“We hebben ruimte genoeg, we houden van cultuur en willen lokale talenten graag een podium bieden”, zegt Marjan Witzel uit Nieuw-Vennep. Zij en haar man stellen daarom aanstaande zondag 9 februari hun huis beschikbaar tijdens Gluren bij de Buren. De 13-jarige conservatoriumstudent Dmitry Reys speelt hier licht-klassieke muziek op de piano. Ook in 31 andere huiskamers in Haarlemmermeer kunnen bezoekers die dag genieten van bijzondere, mooie, grappige of verrassende optredens.

 Vorig jaar was de eerste editie van Gluren bij de Buren in Haarlemmermeer. Marjan Witzel en haar man deden toen ook mee. “Het pianoduo GerRon trad bij ons op, het was echt een feest. We hadden stoeltjes gehuurd, maar die vooraf toch maar niet neergezet, omdat we bang waren dat er niet genoeg mensen zouden komen. Maar er zijn, verspreid over de middag, meer dan zeventig bezoekers geweest. Alle stoelen waren bezet en mensen hebben zelfs op de trap gezeten.” 

Dmitry 

Marjan Witzel hoopt dit jaar op weer net zo’n succes. Er komt in ieder geval een heel bijzondere artiest. “Je kon ook zelf bij de organisatie iemand opgeven en toevallig hadden wij via-via gehoord van een jongen uit het dorp, Dmitry Reys, die prachtig piano speelt. Hij is pas 13 jaar en studeert al aan het conservatorium in Den Haag. We vinden het ontzettend leuk om hem hier in ons huis een podium te bieden. Hij is langs geweest om kennis te maken en heeft natuurlijk even piano gespeeld. Ik vond het verbluffend.” 

Leuke formule 

Majan Witzel heeft in haar netwerk flink reclame gemaakt voor het optreden van Dmitry en ook heeft ze de festivalkrant in de buurt in de bus gedaan. “Als je zoiets doet, is het natuurlijk leuk als er mensen op afkomen, dus daar wil ik best wat tijd en energie insteken. Ik vind het een enig evenement, een erg leuke formule. Ik raad iedereen aan om te kijken wat er in zijn of haar buurt zondag te zien of te horen is. En natuurlijk zijn mensen bij ons van harte welkom. Ons huis is aan de Eugénie Prévinareweg 62, maar de ingang is aan de Ruiterstraat.”  

Programma en aanvangstijden 

Haarlemmermeerders kunnen zondag genieten van klassieke muziek, maar ook van Franse chansons, cabaret, improvisatietheater en nog veel meer. Er zijn maar liefst 32 optredens in 32 huiskamers verspreid over de gemeente - van Abbenes tot Zwanenburg. Het huiskamerfestival is van 12.00-17.00 uur. Op elke locatie is een optreden van maximaal 30 minuten, dat drie keer wordt herhaald. Wie dus bij een huiskamer aankomt die vol is, kan op een later moment terugkomen. Reserveren is niet mogelijk. Bekijk hier het programma en de aanvangstijden: https://glurenbijdeburen.nl/haarlemmermeer/programma 

Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. In elke huiskamer staat een spaarpot, maar een donatie doen kan ook via de website.

Gepubliceerd op: 
3 feb 2020