Kunst die aandacht verdient

Deel deze pagina
“Heel veel mensen zeggen: dit kunstwerk komt recht uit het hart. En dat klopt, ik heb er heel mijn hart ingelegd.” Aan het woord is kunstenares Lonneke de Vlieger maakster van het beeld dat de komende tijd in het raadhuis van Haarlemmermeer is te bewonderen. Samen met wethouder Cultuur Marja Ruigrok opende de kunstenares vanmiddag de expositieplek in het raadhuis.

Een vast podium voor kunst van mensen met een beperking was er nog niet. Vrijwilligster Gera Kroes en Sjors van der Vlugt van PierK wilden dat veranderen. In samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer is deze expositielocatie in het raadhuis gerealiseerd. Kunstenaars met een beperking kunnen, in overleg met PierK hier hun werk tonen. Wethouder Cultuur Marja Ruigrok:

Hartstikke mooi dat we samen deze plek hebben gecreëerd, zo krijgen deze kunstwerken de aandacht die ze verdienen.    

wethouder Marja Ruigrok met kunstenares Lonneke de Vlieger

Wethouder Marja Ruigrok en kunstenares Lonneke de Vlieger bij het beeld van Lonneke. Foto: Danny de Casembroot. 

Lonneke de Vlieger volgde de cursus Keramiek Extra bij PierK, het centrum voor kunst en cultuur in Haarlemmermeer. Dit instituut organiseert jaarlijks honderden projecten, workshops en cursussen in alle kunstvakken. Een aantal van deze cursussen heeft de noemer ‘Extra’. Deze cursussen zijn speciaal voor mensen die wat extra tijd of aandacht nodig hebben bij het maken van kunstwerken.

Keramiek Extra vindt plaats in het atelier van PierK in Nieuw-Vennep onder begeleiding van een aantal vrijwilligers en beeldend docent Pablo Ponce. De cursisten maken kennis met veel verschillende aspecten van keramiek. Daarnaast is het ook een belangrijke sociale en creatieve plek in de week van de bijna tien deelnemers.

Meer informatie? Neem dan hier een kijkje op de website van PierK

Gepubliceerd op: 
8 apr 2021