Krijg antwoord op vragen over de energietransitie

Hoe gaan we over op schone energie? En hoe verwarmen we straks ons huis? Koken we straks nog op aardgas? Vragen die allemaal te maken hebben met energietransitie. Er gebeurt veel. Daarom kunnen de inwoners van Haarlemmermeer op woensdag 26 mei, tussen 19.00 en 20.00 uur aansluiten bij een livestream op Facebook. Wat is de stand van zaken en wat moet er nog gebeuren? Tijdens de livestream kunnen inwoners ook vragen stellen.

Er is de afgelopen maanden al veel gesproken in Haarlemmermeer over zonneakkers, windmolens en het anders verwarmen van huizen en bedrijfspanden. Er ligt een opdracht vanuit het Klimaatakkoord. Die opdracht is: CO2-neutraal In 2050, dus overgaan op duurzame energiebronnen, zoals bijvoorbeeld zonne-energie. Het aanspreken van andere warmtebronnen heeft er ook mee te maken dat regering heeft afgesproken op den duur geen aardgas meer te gebruiken. Dat is een lang en ingewikkeld proces, dat iedereen echt samen moet doen. Tijd om nog eens met elkaar in gesprek te gaan. Daarom zitten onder andere wethouder Jurgen Nobel en gedeputeerde Edward Stigter in de studio. Daarnaast is er een panel van experts van de gemeente Haarlemmermeer die alle vragen kunnen beantwoorden.

Wethouder Jurgen Nobel en gedeputeerde Edward Stigter op een dak bij zonnepanelen

Wethouder Jurgen Nobel (links) en gedeputeerde Edward Stiger bij een veld met zonnepanelen bij Schiphol. Foto: gemeente Haarlemmermeer.

"Dit is een proces dat we samen moeten doen", zegt wethouder Jurgen Nobel.

Draagvlak is hierbij heel belangrijk. En ik merk dat er heel veel vragen zijn. Sommigen willen direct zelf een zonnepark aanleggen, anderen zijn weer heel sceptisch. We willen iedereen horen. Dit gaat namelijk over de toekomst van ons allemaal.

Live via Facebookpagina van Nieuwe Energie

Het informatie- en vragenuur is op woensdag 26 mei om 19.00 uur te volgen via de Facebookpagina van Nieuwe energie.  Hiervoor is geen Facebookaccount nodig. Inwoners met een Facebookaccount kunnen reageren via Facebook en een herinnering instellen zodat zij een melding krijgen als de uitzending begint. Mensen die geen Facebookaccount hebben, maar wel een reactie kwijt willen of een vraag willen stellen kunnen tijdens de Livestram via WhatsApp een bericht sturen naar het nummer dat in beeld komt.

Vragen stellen kan natuurlijk nu ook al via energie@haarlemmermeer.nl.

20 mei 2021