Krijg 31 mei antwoord op vragen over Hyde Park en Het Stadspark

Deel deze pagina
Wat voor soort wijk wordt Hyde Park? Hoe ziet het Stadspark er straks uit? Er gebeurt veel in Stadscentrum Hoofddorp. Daarom kunnen inwoners van Haarlemmermeer aansluiten bij het live informatie- en vragenuur over Hyde Park en Stadspark Hoofddorp op maandag 31 mei tussen 19.30 en 20.30 uur.

Wethouders Jurgen Nobel en Johan Rip, landschapsarchitect Martine van Vliet en polderarchitect Joop Slangen vertellen over Hyde Park en Stadspark Hoofddorp. Inwoners krijgen de gelegenheid om vragen te stellen over deze ontwikkelingen. Er is gekozen voor deze digitale oplossing, omdat fysieke informatieavonden door de coronamaatregelen nu niet kunnen.

Beeld van een park met bomen

Hoe ziet het Stadspark er straks uit? Foto: gemeente Haarlemmermeer. 

"Het stadscentrum van Hoofddorp gaat echt flink veranderen", zegt wethouder Jurgen Nobel.

Er komen 5000 woningen bij. En misschien nog wel meer. In Hyde Park alleen al komen 3800 woningen. Daarmee wordt dat een echte stadswijk. Tel daarbij op dat de Noord/Zuidlijn hier straks rijdt en je weet dat je in een levendige en met de hele wereld verbonden stad woont.   

Collega-wethouder Johan Rip:

Er gaat flink gebouwd worden in Stadscentrum Hoofddorp, maar we zorgen daarbij wel voor voldoende ruimte voor groen. Het Stadspark wordt het groene hart van het stadscentrum. Daar kunnen bewoners en bezoekers van het stadscentrum ontspannen, wandelen, sporten en recreëren. Daarnaast zullen ook de pleinen en dakterassen, de Geniedijk en de Hoofdvaart als groene longen in het nieuwe stadscentrum dienen.   

Live via Facebookpagina van Stadscentrum Hoofddorp

Het informatie- en vragenuur is op maandag 31 mei van 19.30 tot 20.30 te volgen via de Facebookpagina van Stadscentrum Hoofddorp.  Hiervoor is geen Facebookaccount nodig. Wie een Facebookaccount heeft kan reageren via Facebook en een herinnering instellen zodat er een melding komt als de uitzending begint. Mensen zonder Facebookaccount kunnen tijdens de livestream via WhatsApp een vraag sturen naar het nummer dat in beeld komt.

Belangstellenden voor wie het tijdstip van het informatie- en vragenuur niet goed uitkomt en voor mensen die het gemist hebben bestaat de mogelijkheid om het terug te kijken via de Facebookpagina.

Lees hier meer over Stadscentrum Hoofddorp.

Gepubliceerd op: 
28 mei 2021