Kinderraad kiest voor sport

Publicatiedatum:
donderdag 12-04-2018
Dit jaar werd de Haarlemmermeerse Kinderraad samengesteld uit de groepen 7 van de basisscholen Bikube en Klavertje Vier uit Hoofddorp. Beide scholen mochten elk twee plannen presenteren voor de besteding van het budget van vijfduizend euro dat de gemeenteraad jaarlijks ter beschikking stelt aan de kinderen van Haarlemmermeer. Veertig enthousiaste kinderen discussieerden over de vier voorstellen: een sportplan, een gps-app voor speurtochten in het Haarlemmermeerse Bos, aanpassingen van speeltoestellen zodat die óók goed geschikt zijn voor gehandicapte kinderen en de aanleg van een doolhof. Het werd uiteindelijk het sportplan. Een plan waarvan in de voorbereiding wel bleek dat het niet goed uitvoerbaar is, maar dat vonden de kinderen niet erg. Er komt met hulp van de gemeente een aangepast plan.
Net zo belangrijk was de verkiezing van de tweede Kinderburgemeester. Vier welbespraakte kandidaten: Julia Pieters, Sarah Bontje, Lilas Ghareb en Sander Paradis  presenteerden zich aan de jury van volwassen raadsleden. Na grondig beraad van de jury viel de keuze op Julia Pieters. Zij kreeg van aftredend kinderburgemeester Merel Breurs en burgemeester Onno Hoes de kinderketen omgehangen.

De tweede Dag van de Kinderraad is te bekijken op https://gemeenteraad.haarlemmermeer.nl/Vergaderingen/Bijzondere-bijeenkomsten/2018/11-april/09:00
De gemeenteraad besloot in 2016 tot het instellen van een Dag van de Kinderraad. De eerste Kinderraad was op 5 april 2017.