Kantoorgebouwen Burgemeester van der Willigenlaan maken plaats voor woningen

Deel deze pagina
De meeste mensen kennen ze wel, de twee kantoorgebouwen aan de Burgemeester van der Willigenlaan achter de bibliotheek in het centrum van Hoofddorp. Op deze plek wordt een nieuw gebouw ontwikkeld met, naar verwachting, zo’n 140 appartementen. Hiervoor gaat gemeente Haarlemmermeer een intentieovereenkomst aan met ontwikkelaar Equilis Nederland. 

Burgemeester van der Willigenlaan 40-66

Equilis wil op de plek van de panden aan de Burgemeester van der Willigenlaan 40-66, en op het stuk grond van de gemeente, dat ernaast ligt, een nieuw gebouw ontwikkelen. Er wordt gedacht aan een gebouw met ongeveer 140 appartementen met bijbehorende parkeervoorzieningen. Op de begane grond van het gebouw is ruimte voor commerciële en maatschappelijke voorzieningen. 

Directie van Equilis Nederland, Francine Zijlstra en Dimitry Melchiors: “We hebben de ambitie een toonaangevend woongebouw met stedelijke allure te ontwikkelen op deze prachtige locatie in het centrum van Hoofddorp om daarmee, volgens de missie van Equilis, voor verschillende doelgroepen een ‘Happy story’ te creëren!”

Van Der Willigenlaan

Op deze plek wordt een nieuw gebouw ontwikkeld met, naar verwachting, zo’n 140 appartementen. 

Hoognodig 

Wethouder Jurgen Nobel: “Het is mooi dat Equilis bereid is om op deze centrale locatie te investeren in woningen. Die zijn namelijk hard nodig in onze snelgroeiende gemeente. Deze overeenkomst is weer een stap in de richting naar de 5.000 woningen die we in de komende 10 jaren in het stadscentrum bouwen.” 

Wethouder Johan Rip voegt toe: “De bewoners van deze woningen wonen straks op een toplocatie in Hoofddorp. Met uitzicht op het nog te ontwikkelen Stadspark, het Cultuurgebouw naast de deur en het straks bruisende Raadhuisplein om de hoek. Dat is wat wonen in Stadscentrum Hoofddorp straks is: levendig en bruisend in het hart van de Randstad.”

Het aangaan van de intentieovereenkomst is voor gemeente Haarlemmermeer en Equilis het startsein om te onderzoeken hoe en op welke manier de bestaande locatie opnieuw ontwikkeld kan worden. 

Levendiger stadscentrum

Het stadscentrum van Hoofddorp wordt omgetoverd tot een meer aantrekkelijke en levendige plek met het Stadspark als groen hart en het Raadhuisplein als centrale ontmoetingsplaats. Wat voor stadscentrum het straks moet zijn, staat beschreven in de visie Stadscentrum Hoofddorp. Tot en met 4 april kan iedereen hier nog op reageren via: www.stadscentrumhoofddorp.nl

Interesse in een woning

Inschrijven voor een woning gaat via de ontwikkelende partijen, de gemeente verkoopt of verhuurt zelf geen woningen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om in te schrijven op een woning aan de Van der Willigenlaan, houd hiervoor de website van de ontwikkelaar in de gaten.

Gepubliceerd op: 
17 mrt 2021