Inwoners ontvangen sms voor afhalen rijbewijs of paspoort

Deel deze pagina
Wie een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aanvraagt bij de gemeente, ontvangt voortaan een sms als het kan worden afgehaald. Een paspoort of identiteitsbewijs ligt gegarandeerd binnen vier werkdagen klaar. Een rijbewijs binnen vijf werkdagen.

Vaak ligt het eerder klaar. Dat lezen inwoners voortaan via een sms-bericht als ze bij de aanvraag hun 06-nummer opgeven. 

Er komt een sms-bericht binnen

Inwoners ontvangen een sms als het rijbewijs of paspoort klaarligt. Foto: Shutterstock

Spoedaanvraag

Ook bij een spoedaanvraag ontvangen de aanvragers een sms-bericht. Bij een spoedaanvraag kunnen inwoners hun nieuwe paspoort, identiteitskaart of rijbewijs binnen 48 uur ophalen.

Afspraak maken

Mensen die niet te lang willen wachten, kunnen het beste een afspraak maken. Een afspraak maken hoeft niet om ’s ochtends in het raadhuis of de servicecentra in Halfweg en Nieuw-Vennep een nieuw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs op te halen. In het raadhuis in Hoofddorp kunnen inwoners ook ’s middags, op dinsdag- en op donderdagavond zonder afspraak hiervoor terecht. Wie ’s middags of op dinsdagavond in Nieuw-Vennep op Halfweg een paspoort of rijbewijs wil ophalen, moet daarvoor wel een afspraak maken. Inwoners moeten een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs altijd persoonlijk afhalen. Iemand anders kan dat niet voor hen doen.
 

Gepubliceerd op: 
28 okt 2019