Honderd oplossingen voor broeikaseffect

Publicatiedatum:
dinsdag 15-01-2019
Chad Frischmann spreekt de 1852-lezing van 2019 uit. Hij heeft een hoopgevend en inspirerend verhaal over de mogelijkheden om het broeikaseffect om te keren. De Amerikaan Frischmann is mede-initiatiefnemer van het zogenoemde Drawdown-project, een plan met honderd uitvoerbare oplossingen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

De 1852-lezing is een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer en vindt voor de vierde keer plaats. Tijdens de bijeenkomst wordt ook de Cruquius Penning uitgereikt. Met de 1852-lezing en de Cruquius Penning wil de gemeente Haarlemmermeer pioniers op het gebied van duurzaamheid in de schijnwerpers zetten. Overige sprekers zijn burgemeester Onno Hoes, architect Thomas Rau, Chief Commercial Officer van Schiphol André van den Berg, en de winnaar van de Cruquius Penning 2018, Marc van Rijsselberghe.

Journalist en fotograaf Sacha de Boer presenteert de middag. Ook vertoont zij foto’s van haar reis naar de Noordpool en vertelt ze wat ze daar heeft gezien. De bijeenkomst is woensdag 30 januari van 14.00-18.00 uur in het FOX Theater, Taurusavenue 18 in Hoofddorp (op Park 20|20). Geïnteresseerden zijn van harte welkom. De 1852-lezing is in het Engels, de overige programma-onderdelen in het Nederlands. Meer informatie en aanmelden moet via de website van 1852 Lezing.

Chad Frischmann

Chad Frischmann spreekt de 1852-lezing van 2019 uit. Foto: Drawdown