Hond uitlaten? Regels even opfrissen

Het is voorjaar en velen zoeken de buitenlucht op. Voor alle nieuwe én alle ‘oude’ hondenbaasjes de regels nog eens op een rij.

Hondenpoep

Het is goed om te weten dat er in de gemeente Haarlemmermeer een opruimplicht geldt voor hondenpoep. Dat betekent dat de poep overal moet worden opgeruimd, ook in de berm en in de losloopgebieden. Neem dus altijd een zakje of schepje mee om de poep op te ruimen. Gooi de zakjes in de gele hondenpoepbakken of in een gewone prullenbak.

Spelende honden

In een losloopgebied mogen honden los rennen en spelen. Foto: Danny de Casembroot

De regels op een rij

Bij het uitlaten moet de hond altijd aan de lijn lopen.

De gemeente Haarlemmermeer kent losloopgebieden waar honden vrij los kunnen rennen en spelen. Net als overal in de gemeente geldt hier de plicht om de hondenpoep op te ruimen. Er staan borden bij de losloopgebieden zodat deze goed herkenbaar zijn.

Moet de hond een flink stuk rennen? Dat kan in de recreatiegebieden. Dit zijn grotere gebieden waar honden los mogen lopen, uiteraard onder verantwoordelijkheid van de hondenbezitter. Bekijk de kaart van de recreatiegebieden.

Echt geen honden

Bij gebieden waar helemaal geen honden mogen komen, staan borden met 'geen honden'. Dat is bijvoorbeeld bij speeltuintjes waar veel kinderen spelen. Dit geldt ook voor zandbakken, trapveldjes, speel- en ligweiden, strandjes en sportvelden.

Samen

Nog even alles nalezen? Dat kan op de website van de gemeente Haarlemmermeer. Door de medewerking van de hondenbezitters blijft de openbare ruimte in de gemeente Haarlemmermeer schoon en kunnen de kinderen overal ‘hondenpoepvrij’ spelen.

8 apr 2021