‘Hier gaat echt iets gebeuren’

Deel deze pagina
Maandag 9 december stonden er op het KomEtenPlein bij het nieuwe gekleurde paviljoen foodtrucks, met hapjes en drankjes. Wethouder Jurgen Nobel opende de borrel die werd georganiseerd om te markeren dat er in Stadscentrum Hoofddorp echt iets staat te gebeuren. "Het afgelopen jaar zijn er veel bedrijfspanden gesloopt en volgend jaar staat het hier vol bouwkranen om te beginnen met de bouw van de 3.800 woningen van Hyde Park die hier komen", zegt Nobel.

De foodtrucks staan de komende jaren op het KomEtenPlein, voor de mensen die in de buurt wonen en werken, of vanaf het station naar het centrum van Hoofddorp lopen. Jurgen Nobel ziet dit als het scharnierpunt.

Straks is het NS-station misschien wel een intercitystation, rijdt de Noord-Zuidlijn naar Hoofddorp en staat hier een wijk met stedelijke allure. Tel daar de ontwikkeling van het hele stadscentrum bij op, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van het Raadhuisplein en je kunt niet anders dan trots zijn. In Hoofddorp was nooit zoveel te doen. Je moest altijd naar Amsterdam of Haarlem. Maar straks neem je je vrienden en familie gewoon mee naar Hoofddorp. Dan bruist het hier.

Gepubliceerd op: 
10 dec 2019